Ronald Koeman nieuwe bondscoach Oranje

Ronald Koeman en Nico-Jan Hoogma tekenen contract

Beeld: KNVB Media

De KNVB heeft overeenstemming bereikt met Ronald Koeman (54) over de aanstelling als bondscoach van het Nederlands elftal. Koeman tekende op 6 februari een contract dat hem met onmiddellijke ingang tot en met het WK 2022 aan Oranje verbindt.

Ook Nico-Jan Hoogma is een verbintenis met de voetbalbond aangegaan. Dankzij de medewerking van Heracles Almelo, waar de 49-jarige Hoogma sinds 1 januari 2007 als algemeen directeur werkt, gaat hij per 1 maart in Zeist aan de slag als directeur topvoetbal. Zijn contract loopt tot 1 juli 2022.

Eerste thuiswedstrijd als nieuwe bondscoach
Het Nederlands elftal oefent vrijdag 23 maart tegen Engeland, wat de eerste thuiswedstrijd wordt met Koeman als bondscoach. Het duel, dat vanaf 20.45 uur plaatsvindt in de Amsterdam ArenA, is de ‘return’ van de vriendschappelijke ontmoeting in maart 2016. Oranje won het treffen op Wembley destijds met 2-1. Jamie Vardy maakte de 1-0, terwijl Vincent Janssen en Luciano Narsingh voor Nederland scoorden.

Je kunt je kaarten voor Nederland - Engeland hier bestellen in onze webshop. Kaarten zijn beschikbaar voor €28, (eerste ring vak 115 & vak 116 en tweede ring vak 420 en 421 laag) en €23,- (vak 420 & vak 421 hoog). Bekijk deze topwedstrijd met perfect zicht! Let op: maximaal 4 kaarten per bestelling. Er wordt gewerkt op basis van best seats available.