Johan Cruijff ArenA

Levy Europe nieuwe publiekscateraar van de Johan Cruijff ArenA

Levy Europe nieuwe publiekscateraar van de Johan Cruijff ArenA
De Johan Cruijff ArenA heeft Levy Europe gekozen als haar nieuwe publiekscateraar. Levy Europe is een gerenommeerd marktleider op het gebied van catering voor stadions en is onderdeel van de Compass Group. Samen met een herontwerp en een verbouwing zal met behulp van innovatieve diensten een ultieme catering-ervaring aan de twee miljoen jaarlijkse bezoekers worden geboden die het beleven van voetbalwedstrijden, concerten en ander evenementen van wereldklasse in de ArenA nóg leuker maakt. De nieuwe samenwerking start op 1 januari 2024.

Levy is marktleider op het gebied van catering voor sport en eventlocaties. In het Verenigd Koninkrijk werkt Levy samen met locaties van wereldklasse, zoals het Tottenham Hotspur Stadium en het Villa Park van Aston Villa. De ervaren publiekscateraar, die de stadions van acht Premier League voetbalclubs in zijn portfolio heeft, brengt bewezen innovaties, datagedreven diensten en een verbeterd retailaanbod naar de ArenA. Levy Europe krijgt de operationele leiding in de Johan Cruijff ArenA en zal daarbij worden ondersteund door de lokale collega’s van Compass Group Nederland.

De Johan Cruijff ArenA zal als eerste stadion in Nederland diverse innovatieve zelfbedieningsmogelijkheden bieden. De kassaloze kiosk en zelfbestelschermen gaan ervoor zorgen dat bezoekers een gestroomlijnde en efficiënte ervaring hebben. De favoriete happen en drankjes van de fans staan op het menu, maar het culinaire aanbod wordt ook uitgebreid en verder verbeterd. Om top-cateringservices te kunnen bieden aan de bezoekers van de ArenA – van Ajax-supporters tot P!NK-fans –, maakt Levy Europe gebruik van data en inzichten.

In samenwerking met Ajax organiseren de ArenA en Levy Europe vóór de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar een proefsessie met een groep supporters. De eerste nieuwe kassaloze kiosk en zelfbestelschermen worden in januari geplaatst. Dat gebeurt op de Tweede Ring, aan de oostzijde van het stadion. De rest van de ArenA volgt gefaseerd, in de loop van 2024 en 2025.

Levy Europe en de ArenA zetten zich in voor het milieu. Ze willen daarin toonaangevend zijn in hun branche en een verschil maken voor de planeet. De ArenA heeft voor Levy Europe gekozen vanwege haar indrukwekkende net-zero klimaatdoelen, die op één lijn liggen met de duurzaamheidsdoelen van het stadion. Die doelen zijn onder andere een ‘plant forward’-aanpak, minder vleeseiwitten, milieubewuste keuzes aanbieden en zo weinig mogelijk voedselverspilling.

‘We willen al onze bezoekers, van Ajax-supporter tot P!NK-fan, een onvergetelijke ervaring bieden. Dat zit in ons ArenA DNA. Daarom zetten we met Levy Europe als toonaangevende cateringpartner een volgende innovatieve stap om onze gasten nog meer gemak, service en eventcatering op maat te bieden’, zegt Tanja Dik, CEO van Johan Cruijff ArenA.

Jon Davies, Managing Director van Levy Europe, zegt over de samenwerking: ‘Dat wij in de iconische Johan Cruijff ArenA de publiekscatering mogen doen, maakt ons enthousiast. Dit bewijst dat we onze uitbreidingsdoelen in Europa realiseren. We zijn ontzettend blij dat de Johan Cruijff ArenA één van onze flagship-locaties wordt. Vanuit onze gedeelde passie voor de planeet kunnen we samen laten zien dat catering ook anders kan. Nu willen we de smaak van passie en innovatie, waarin we marktleider zijn, zo snel mogelijk naar het stadion en de fans brengen. Het gaat in deze samenwerking niet alleen om het aanbieden van happen en drankjes. We willen onvergetelijke ervaringen creëren, elk moment binnen de ArenA moet iets bijzonders zijn.’

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer