Johan Cruijff ArenA

Een kijkje achter de schermen met: Ninke Holtmaat

Een kijkje achter de schermen met: Ninke Holtmaat
In de reeks ‘Achter de schermen met …’ geven we je een kijkje in de keuken van de Johan Cruijff ArenA. Dit keer spraken we met Ninke Holtmaat, stagiair eventmanagement.

Ontdek wat een stagiair bij de ArenA doet.

Vanuit een sneeuwbekleed Innsbruck zag ze de stagevacature bij de Johan Cruijff ArenA voorbijkomen. Met ‘niet geschoten is altijd mis’ als haar motto, solliciteerde ze, ondanks dat ze op afstand het gesprek in zou gaan. Gelukkig kan tegenwoordig alles online. Het was snel duidelijk na het eerste gesprek: Ninke en de ArenA zijn zeker een match. En dus begon ze in september met haar stage.

Ninke:

  • vindt de combinatie sport- en business events fantastisch;
  • zit in het vierde jaar Leisure and Eventmanagement;
  • voelt zich helemaal thuis in haar team van collega’s;
  • haalt energie uit het coördineren van evenementen.

Van doolhof naar één rechte weg

Ninke: “Samen met een andere stagiair begon ik in september aan de stageperiode. In het begin leerden we vooral de ArenA kennen. Het is zo’n groot gebouw! Tijdens de onboardingsperiode liepen we dus vooral veel rondjes om alle ruimtes, zalen en mensen te leren kennen.” Zo ging de ArenA van een groot doolhof, naar één rechte weg.

“Ik loop stage in het operationeel team van Business Events, wat betekent dat je veel contact hebt met allerlei mensen binnen de ArenA” vertelt Ninke. Als stagiair eventmanagement op de afdeling Business Events helpt ze bij het organiseren van alle evenementen. In half oktober draaide ze haar eerste eigen event. De eerste van velen.

De variatie elke dag maakt mijn stage zo leuk en vooral ook leerzaam.

— Ninke Holtmaat

Van voorbereiding tot uitvoer

Zodra Sales het evenement overdraagt naar het operationeel team, gaan de radars draaien. Hoe vliegen we dit aan? Wat is er nodig? Met wie moeten we contact opnemen? Ninke beantwoordt die vragen: “We maken een draaiboek en briefen betrokken medewerkers, zoals stewards, over de dag. We regelen catering, vragen een tour aan en communiceren met de klant over wat zij willen en mogen verwachten.”

Dat is heel veel regelen met heel veel mensen. Ninke: “Die veelzijdigheid maakt het werk megaleuk. Je moet zorgen dat alles op tijd geregeld is en op de dag zelf ben je medeverantwoordelijk voor hoe het loopt. Als coördinator moet je ook flexibel zijn mochten er veranderingen zijn in de planning. Dat ik al snel een belangrijk deel van de verantwoordelijkheid kreeg vind ik heel leuk: daar leer je namelijk het meeste van.”

Leren van collega's

“Mijn voornaamste doel is om sterker te worden in klantcommunicatie. Duidelijk zijn en tegelijkertijd flexibel zijn. Dat is de afgelopen maanden al veel makkelijker geworden. Je doet dit zo veel, elke dag, en je hoort je collega’s om je heen het ook doen. Daar leer je heel veel van.” Door dingen vaak te doen, word je er vanzelf zekerder in.

Als een vis in het water

Ninke voelt zich als een vis in het water bij de ArenA. Helemaal op haar plek. Of komt dat ook door de gezelligheid in het ‘aquarium’ van Business Events? Ninke: “Het organiseren van de evenementen vind ik leuk, maar vooral dat je het ook samen doet met je collega’s. Het is altijd gezellig en daardoor kijk ik er elke dag naar uit om naar kantoor te gaan. Laatst organiseerden we een aquariumborrel; in ons eigen aquarium. Het thema was ‘zee’, dus je raadt het al: alles in het blauw – van outfit tot drankjes!”

Hou onze vacatures in de gaten

Binnenkort komen onze stage vacatures voor september weer online. Hou onze pagina dus goed in de gaten en solliciteer direct.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer