Midden in de samenleving

De Johan Cruijff ArenA is maatschappelijk betrokken en zet zich in voor mensen die om welke reden dan ook kwetsbaarder zijn dan anderen. Of het nu gaat om werk of sport, recreatie of bereikbaarheid; wij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen.

Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid pakken we op vanuit die overtuiging. Bovendien is de gemeente Amsterdam een belangrijke partner en aandeelhouder; samen zetten we ons in om de leefbaarheid in de stad te vergroten.

Ook met andere publieke en private partijen zoeken we de samenwerking op. We slaan de handen ineen om door middel van concrete activiteiten de leefbaarheid en inclusiviteit in de stad en daarbuiten positief te beïnvloeden. Want zoals Johan Cruijff eens zei:

‘Alleen kun je niets, je moet het samen doen.’

— Johan Cruijff

Onze maatschappelijke aanpak

We proberen bestaande initiatieven te versterken en ontwikkelen maatschappelijke activiteiten binnen en buiten de gebaande paden. Regelmatig biedt onze unieke stadionomgeving het decor van een mooi evenement, bijvoorbeeld voor Fonds Gehandicapten Sport, Johan Cruyff Foundation / Cruyff Foundation 14K run, ArenA Moves (onderzoek naar ziekte MS), KWF Kankerbestrijding, Make-A-Wish en De Voedselbank. Bij andere projecten maken we juist gebruik van onze expertise als innovatieve verduurzamer of onze positie als werkgever in de regio.

Werken en opleiden

We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Als multifunctioneel, toonaangevend stadion is de Johan Cruijff ArenA de ideale plek voor studenten om praktijkervaring op te doen. En als werkgever willen we helpen de kloof te dichten tussen vraag en aanbod op de lokale arbeidsmarkt. We trekken hierin op met verschillende private en publieke organisaties.

Smart city en bereikbaarheid

De Johan Cruijff ArenA en omgeving vormen de ideale plek om innovaties bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, bereikbaarheid en duurzaamheid te testen en te ontwikkelen. Amsterdam Zuidoost heeft te maken met dezelfde uitdagingen als een stad en is daardoor het perfecte living lab om te onderzoeken welke innovaties kunnen bijdragen aan smart cities zoals Amsterdam. De publiek-private samenwerking tussen de gemeente Amsterdam en de ArenA gaat ver terug en heeft recent geleid tot de Smart Society Deal, waar ook andere internationaal toonaangevende bedrijven in participeren.

Samen willen we innovaties op het gebied van duurzaamheid, connectiviteit, (cyber) veiligheid en bereikbaarheid verder brengen, bijvoorbeeld door deze op te schalen. Op deze manier geven we de economische en maatschappelijke vooruitgang van smart cities een boost. Twee programma’s waar de Johan Cruijff ArenA onder anderen nauw bij is betrokken, zijn het Operationeel Mobiliteitscentrum en de Mobility Portal, die zorgen voor een betere bezoekersreis en bereikbaarheid van het gebied tijdens evenementen.

Kinderen en sport

Kinderen zijn de toekomst. Voor hun ontwikkeling is het belangrijk dat zij volledig mee kunnen doen met bijvoorbeeld sport. De Johan Cruijff ArenA draagt actief bij aan initiatieven die de geestelijke, lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen centraal stellen.