Johan Cruijff ArenA

Ontdek wat Manager Events Karin den Iseger bij de ArenA doet

Ontdek wat Manager Events Karin den Iseger bij de ArenA doet
In de reeks ‘Achter de schermen met …’ geven we je een kijkje in de keuken van de Johan Cruijff ArenA. Dit keer spraken we met Karin den Iseger, Manager Events (sport).

Het veld van de Johan Cruijff ArenA ligt er strak bij. De lijnen staan erop, de tribunes zijn gereed en de sporters staan in de startblokken. Terwijl de supporters voor de ingang staan te popelen om naar binnen te gaan, geniet Karin van de reuring die langzaam op gang komt. Laat de wedstrijd maar beginnen.

Karin den Iseger:

  • is nieuwsgierig naar alle takken van sport;
  • noemt zichzelf een generalistische perfectionist;
  • wordt warm van de dynamiek en de vrijheid in haar werk;
  • geniet van de spanning nét voor de ArenA opengaat voor het publiek.

Alle radertjes op de juiste plek

Karin: “Het organiseren van een wedstrijd bestaat uit allerlei onderdelen. Denk aan ticketing, facilitair, hospitality en crowdsafety. Wat je als Manager Events dan allemaal doet? Ik zorg dat al die radertjes precies in elkaar vallen. En dat elke betrokkene op tijd de juiste informatie ontvangt. Alleen zo blinkt iedereen uit in zijn rol en loopt het event op rolletjes. Mijn collega-Manager Events doet hetzelfde voor de concerten.”

De Manager Events is de spil tussen de medewerkers van de ArenA en externe partijen. “Onze klanten hebben bepaalde wensen, verzoeken of vragen. Collega’s hebben informatie nodig. Ik leg de verbinding. Neem bijvoorbeeld ticketing. Bezoekers bestellen kaarten via onze eigen kanalen, maar ook via de website van de organisator. Samen maken we een plan, zodat de kaartverkoop soepel loopt en bezoekers uiteindelijk bij de juiste ingang met het juiste ticket naar binnen kunnen.”

Elk evenement is anders en daar geniet ik van

— Karin den Iseger

Sensationele momenten

Als alles uiteindelijk samenkomt, krijg je als team een kick. Karin vertelt: “We waren zo’n acht jaar bezig met de organisatie van het EK voetbal - EURO2020. Dat was next level op álle vlakken. Het hele team zette een stap extra om dit enorme event tot in de puntjes te regelen. Het was geweldig om uiteindelijk het hele land in EK-sferen te zien. Maar het echte hoogtepunt was toch wel het Nederlandse volkslied tijdens de eerste wedstrijd van het EK in ons stadion. Een kippenvelmoment: dit hebben we samen gedaan.”

“De condoleance voor Johan Cruijff in 2016 is voor mij ook iets om nooit te vergeten. Hoe we dat in een paar dagen mogelijk maakten en er honderden mensen in de rij stonden om hem de laatste eer te bewijzen … Een bijzonder moment.”

Samen vooruit

“Alles draait uiteindelijk om onze bezoekers. Zij verdienen de beste ervaring. Daarom blijven we in ontwikkeling. Momenteel zijn wij in gesprek met Ajax en de KNVB om te kijken waar de wensen van onze bezoekers liggen en hoe we onze diensten nog beter op elkaar kunnen afstemmen. Zo werkt Ajax met mobile tickets, een tool die de KNVB ook graag wil gebruiken. Door samen op te trekken leren we van elkaar en maken we mooie ontwikkelingen door.”

De volgende uitdaging

Karins toekomstdroom voor de ArenA is duidelijk: “Ik doe er alles aan om een keer een rugbywedstrijd te hosten in de ArenA. Dat lijkt me geweldig. We zijn er al een paar keer dichtbij geweest, maar het is en blijft een grote uitdaging. Het eerstvolgende waarop ik me het meest verheug, is de beslissing van de FIFA over het WK vrouwenvoetbal. In mei horen we of Nederland dat, samen met België en Duitsland, in 2027 mag organiseren. Dat zou een mooi volgend hoogtepunt zijn.”

Werk net als Karin toe naar de mooiste kippenvelmomenten in de ArenA

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer