Johan Cruijff ArenA

Een kijkje achter de schermen met onze manager gebouw en techniek: Martin Wielaart

Een kijkje achter de schermen met onze manager gebouw en techniek: Martin Wielaart
Bij de Johan Cruijff ArenA werken er genoeg mensen met bijzondere verhalen. Zij maken deel uit van een zeer kundig en betrokken team die samen één doel hebben: bezoekers een fantastische ervaring bieden. In deze reeks geven verschillende collega’s een kijkje achter de schermen in ons stadion.

Van pionieren tot innoveren

Martin is manager gebouw en techniek in de Johan Cruijff ArenA. "Ik ben verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het gebouw en de technische systemen en installaties in het stadion". De ArenA en Martin hebben een indrukwekkende geschiedenis samen. Martin werkt al 28 jaar voor de ArenA, al vóór de opening van het stadion in 1996. "Toen de ArenA werd gebouwd dacht ik: daar wil ik heel graag werken. Ik heb daarom meteen gesolliciteerd". Alles was op dat moment nieuw, in het begin was het nog met elkaar ontdekken hoe te zorgen dat evenementen optimaal verliepen. "Het was pionieren, samen met de organisatoren hebben we enorme stappen gezet op het gebied van het optimaal en efficiënt gebruik maken van het gebouw, zoals het gebruik maken van het beweegbare dak om licht en geluid aan te hangen maar ook een afdekvloer over het gras waar kranen en vrachtwagens op kunnen om de shows te bouwen. Door te onderzoeken en innoveren zijn we het state-of-the art stadium geworden waar we bekend om staan’.

Op reis naar een mooiere en betere ArenA

In loop der tijden is er heel wat veranderd en verbeterd. “Bijna dertig jaar geleden was een stadionshow een klein podium met misschien een eerste variant van een videoscherm. Nu zijn de shows daar ongelofelijk in ontwikkeld door middel van techniek en technologie. Mooie voorbeelden zijn de recente shows van Coldplay en Metallica, waarbij de techniek zorgt dat iedereen het gevoel heeft dicht op de artiest te zitten. Ook de stadionfaciliteiten zelf blijven zich ontwikkelen, denk aan de vervanging van de stadionstoelen, de akoestische aanpassingen en de recent vervangen video schermen. "Stap voor stap blijven we onze faciliteiten verder optimaliseren, een mooie reis naar een steeds mooiere en betere ArenA".

"Toen de ArenA werd gebouwd dacht ik: daar wil ik werken"

— Martin Wielaart

Onvergetelijke momenten

De mooiste herinnering aan de ArenA is voor Martin het eerste concert en wereldartiest in de ArenA: Tina Turner. "Het eerste concert, dus alles was nog nieuw". Tina Turner had bedacht om haar live DVD op te nemen in de ArenA. Daardoor waren er voor die tijd een heel aantal camera's aanwezig tijdens het evenement. "We hebben dag en nacht zes weken naar het concert toegewerkt. Onvergetelijk, ik kreeg kippenvel toen Tina het podium opstapte ".

Ondanks dat Martin niet zelf naar André Rieu luistert, was het toch een van zijn mooiste momenten in de ArenA. Het stadion moest omgebouwd worden tot een groot paleis met verduistering en dansvloeren. "André gaf aan alle vertrouwen in ons te hebben, ook daardoor een mooie ervaring".

In de toekomst vaker zulke megaproducties in de ArenA, dat zou Martin fantastisch vinden. "Niks leukers om als ArenA team onze krachten de bundelen om zo tot, op alle fronten, het beste resultaat voor onze bezoeker te komen".

Meer weten?

Werken bij de Johan Cruijff ArenA is voor Martin al jaren een mooie ervaring. Benieuwd hoe andere collega's te werk gaan of wil je solliciteren? Klik hier om naar al onze blog- en nieuwsitems te gaan en hier om onze vacatures te bekijken.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer