Johan Cruijff ArenA

Een kijkje achter de schermen met tourgids Enrico

Een kijkje achter de schermen met tourgids Enrico
Bij de Johan Cruijff ArenA werken er genoeg mensen met bijzondere verhalen. Zij maken deel uit van een zeer kundig en betrokken team die samen één doel hebben: bezoekers een fantastische ervaring bieden. In deze reeks geven verschillende collega’s een kijkje achter de schermen in ons stadion.

Tours

Enrico is een van de tourgidsen die rondleidingen geeft in de ArenA aan mensen over de hele wereld. Hij doet dit met heel veel plezier al vier jaar een paar keer per week. Als Ajacied in hart en nieren geniet hij ervan om de bezoekende voetballiefhebbers van alles te vertellen over het huis van Ajax, de Johan Cruijff ArenA.

Favoriete tour

Zijn favoriete tour is de VIP tour. Tijdens de VIP-tours krijgen bezoekers een exclusief kijkje achter de schermen. Ze komen langs het veld, in de kleedkamers, het museum en een skybox waar ze met een drankje van het uitzicht kunnen genieten.

"Het leukste aan mijn werk vind ik het directe contact met de bezoekers. Hiernaast heb ik ook nog een fulltimebaan. Enrico omschrijft ook dat je gelijk ziet aan de mensen het naar hun zin hebben. "Ik ben ook zelf gek op stadions en heb al heel wat stadions op de wereld gezien, dus ik probeer die ervaring ook mee te geven aan de mensen".

Bij de ArenA staat duurzaamheid hoog in het vaandel, daar vertelt Enrico ook van alles over tijdens zijn rondleidingen.

"Je merkt aan de bezoekers dat zij die informatie heel erg interessant vinden, ook als ik onze megabatterij laat zien. Dat geeft ze toch een andere kijk op de ArenA".

Voorbereiding

Meestal is Enrico al ruim van tevoren aanwezig voordat hij begint met de tours, zodat alles goed georganiseerd is. Het komt ook regelmatig voor dat hele bedrijven langskomen voor een tour. "De uitdaging die ik altijd aan mijzelf geef, is dat mensen uiteindelijk met het gevoel de ArenA moeten verlaten van: 'dit was geweldig'".

Ik ben zelf ook gek op stadions, dus ik probeer die ervaring ook te geven aan de mensen

— Enrico

Kampioenschap Ajax 2011

De mooiste herinnering van Enrico aan de ArenA is het kampioenschap van Ajax in 2011. "Ajax was in die tijd al zeven jaar geen kampioen geweest, ze speelden die dag tegen FC Twente voor het kampioenschap, het was tevens de laatste wedstrijd van de competitie.

"Het moment dat ik de ArenA instapte, voelde ik al aan de sfeer dat het niet mis kon gaan". Na het kampioenschap was er een grote ontlading. Na 7 jaar was Ajax weer kampioen!

"Naast de vele andere mooie voetbalwedstrijden in de ArenA was dit kampioenschap voor mij wel het hoogtepunt".

Meer weten?

Werken bij de Johan Cruijff ArenA is voor Enrico al jaren een mooie ervaring. Benieuwd hoe andere collega's te werk gaan of lijkt het je tof om bij de ArenA te werken? Klik hier om naar al onze blog- en nieuwsitems te gaan en hier om onze vacatures te bekijken.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer