Kwaliteit staat nooit stil

Ruim 2 miljoen mensen genieten ieder jaar van de mooiste wedstrijden, concerten, rondleidingen en zakelijke evenementen in de Johan Cruijff ArenA. Als multifunctioneel stadion willen we onze bezoekers een onvergetelijke ervaring geven. Dankzij grootschalige verbouwingsprojecten profiteren bezoekers van meer ruimte en comfort. Een supersnel netwerk zorgt voor een vlot en veilig bezoek aan het stadion.

Uitbreiding oostzijde ArenA

De oostzijde van de Johan Cruijff ArenA heeft een spectaculaire metamorfose ondergaan. Aan de buitenkant is een enorme transparante kussengevel geplaatst, en aan de binnenkant zijn drie keer ruimere omlopen op de eerste en tweede ring gerealiseerd. Daarnaast kreeg de binnenkant van de westzijde van het stadion een stijlvolle make over en zijn de nieuwe hoektribunes in de zomer van 2020 opgeleverd. In totaal heeft het stadion hierdoor 880 extra zitplaatsen gekregen in de voorheen lege hoekvakken in 4 bestaande vakken. Het zijn mijlpalen in de grote transformatie van het stadion. Met deze verbouwingen willen we bezoekers van Ajax, het Nederlands elftal, concerten en andere grootschalige evenementen meer ruimte en comfort bieden.

Extra tribunes hoekvakken

De Johan Cruijff ArenA heeft in 2020 in totaal 880 extra zitplaatsen gekregen in de voorheen lege hoekvakken en in 4 bestaande vakken. De nieuwe tribunes zijn in de fabriek op maat gemaakt en voegen ongeveer 475 m2 tribuneoppervlakte toe aan het stadion. Toegang tot de nieuwe hoektribunes is via de vakken 101, 111, 117 en 124.

Elke hoektribune heeft een beweegbaar deel waardoor de onderste 6 rijen omhoog kunnen. Op deze manier kunnen buiten de wedstrijden om wagens en materialen, waaronder de grasmatlampen, de ArenA-bak in. Met de extra zitplaatsen komen de ArenA en Ajax tegemoet aan de groeiende vraag naar zitplaatsen tijdens voetbalwedstrijden.

Kansen van het 5G-netwerk

De uitrol van een 5G-netwerk biedt prachtige kansen voor een beter eventmanagement, en voor een betere stadionbeleving. Daarom hebben de Johan Cruijff ArenA, gemeente Amsterdam en KPN de handen ineengeslagen in het 5G Field Lab Amsterdam Zuidoost. Door het testen van 5G-toepassingen kijken zij samen met andere technologiepartners hoe wachttijden teruggedrongen kunnen worden en de veiligheid in en rond het stadion kan worden vergroot. Dankzij de hogere capaciteit van het 5G-netwerk kunnen bijvoorbeeld hoge resolutie camerabeelden real time worden verstuurd. Deze camerabeelden kunnen vervolgens gebruikt worden om bezoekers beter naar hun plek in het stadion, maar bijvoorbeeld ook naar het treinstation te leiden. Ook faciliteert een 5G-netwerk betalen via de smartphone. De technologie garandeert snel, betrouwbaar en stabiel betaalverkeer.