Laatste tribunestoel Johan Cruijff ArenA vervangen

Met de vervanging van de laatste stoel op de hoofdtribune zijn nu officieel alle ruim 53.000 tribunestoelen in de Johan Cruijff ArenA vervangen. Het grootste deel van de tribunestoelen was in 2017 al aan de beurt, het vervangen van de laatste, 2200 stoelen op de hoofdtribune van het stadion vond de afgelopen weken plaats. Een groot deel van de oude stadionstoeltjes hebben het afgelopen anderhalf jaar een tweede leven gekregen. Ruim 10.000 stoelen, inmiddels collector’s items, werden gekocht door fans. De opbrengsten daarvan zijn gedoneerd aan de Ajax Foundation. De resterende stoelen zijn gerecycled. 

Na ruim 21 jaar waren de ArenA-stoelen aan vervanging toe. Nu zijn alle tribunestoelen in het stadion rood, wit of zwart. Daardoor is een lang gekoesterde supporterswens om het stadion meer een Ajax-uitstraling te geven in vervulling gegaan.

De Johan Cruijff ArenA is een van de duurzaamste stadions ter wereld. Daarom was het voor het stadion een logische keuze om te kiezen voor circulariteit, ofwel het duurzaam hergebruiken van de oude stoelen.