Henk Markerink 'Spannende maanden op til'

Het voetbalseizoen is goed begonnen. Ajax heeft zich met aantrekkelijk voetbal geplaatst voor de poulefase van de Champions League door achtereenvolgens Sturm Graz, Standard Luik en Dynamo Kiev te verslaan. Wij hebben alle vertrouwen in een succesvol vervolg voor Ajax in deze editie van de Champions League en wensen het team alles wat het nodig heeft om door te gaan naar de knock-outfase. Spannende voetbalmaanden liggen voor ons. Dit najaar en deze winter vormt Ajax het absolute hoofdgerecht van de Johan Cruijff ArenA.

Het contract met de KNVB voor de komende vier jaar is inmiddels ook getekend. Heel symbolisch op de dag dat Wesley Sneijder hier in het stadion zijn interlandcarrière afsloot met een feestelijke 2-1 overwinning van het Nederlands elftal op Peru. Een bijzonder moment: Wesley is toch een van de godenzonen die hier geboren is en we herinneren ons ook allemaal zijn eerste wedstrijd in het Nederlands elftal tegen Schotland. Toen hij voor het eerst in de basis stond en ze met 6-0 het veld afrolden. Een enorme opsteker voor iedere Ajacied en voor iedere fan van het Nederlandse voetbal.

Maar er is meer dan voetbal. Op 29 september hadden we het K1- kickboksspektakel Glory 59 in huis. Met Rico ‘The King of Kickboxing’ Verhoeven, voormalig kampioen weltergewicht Murthel ‘The Predator’ Groenhart en het 21-jarige fenomeen Mohammed ‘The Destroyer’ Jaraya. Dit weekend is AMF terug met optredens van onder anderen David Guetta en Dimitri Vegas & Like Mike. En natuurlijk wordt tijdens AMF de nieuwe nummer 1 deejay van de wereld gekroond. Ook zijn we al druk met het invullen van de concertagenda voor 2019. De Toppers komen natuurlijk terug voor een 15-jarig jubileumoptreden. En de Amerikaanse band Metallica heeft zijn Europese tour bekendgemaakt: op 11 juni 2019 staat de metalband in de Johan Cruijff ArenA.

De verbouwing staat ook niet stil. De oostzijde van de ArenA is inmiddels opgeleverd. Op niveau zes is het restaurant Steaks & Salads van Maison van den Boer geopend. Het interieurontwerp is van Heineken. Wij zijn blij met het resultaat; de sfeer en het comfort aan de oostzijde zijn enorm toegenomen. Geen rijen meer voor de toiletten en veel meer faciliteiten. De definitieve bars op niveau 4 en 7 zijn nog niet klaar, maar de bezoekers ervaren nu al de verbeteringen. En het wordt meer en meer de Johan Cruijff ArenA, onder andere door de nieuwe tourniquets bij de ingangen en de bewegwijzering door het stadion. Johan Cruijff wordt steeds zichtbaarder.

Ten slotte ben ik heel gelukkig met de nieuwe samenwerking met House of Hospitality en het ROC Amsterdam. De ArenA heeft sustainability hoog in het vaandel staan. Duurzaamheid staat voor ons voor people, planet en profit. Dat begint en eindigt met de kwaliteit van mensen. Om goede mensen aan onze organisatie te binden dragen wij graag bij aan de basis: de opleiding. We hebben nu veertien talenten in de ArenA rondlopen in wie wij investeren, zodat zij straks met hun kennis én ervaring aan de slag kunnen bij ons en in de maatschappij. En natuurlijk kweken we op deze wijze, net als Ajax, ook ons eigen toekomstige toptalent.