Digitaal transformeren met Microsoft

Op 31 oktober vond in de ArenA Technology in Action van Microsoft plaats. Ruim duizend ITprofessionals bezochten het evenement. Microsoft-CEO Satya Nadella was keynote speaker.

Technology in Action in de ArenA was bedoeld om de professionele IT-bezoekers bij te praten over de laatste ontwikkelingen in de technologie van Microsoft en om hen te inspireren om zelf de volgende stap te zetten. Met de Johan Cruijff ArenA werkt Microsoft binnen Amsterdam Innovation Arena aan het testen en realiseren van innovatieve projecten. De ArenA en zijn omgeving fungeren daarbij als een living lab. Microsoft ondersteunt de ArenA actief bij de digitale transformatie van het stadion, onder andere met het platform Azure. Met behulp van Azure monitort de ArenA zijn grasmat realtime, waardoor deze altijd in optimale conditie is. In zijn presentatie tijdens Technology in Action gebruikte Microsoft-CEO Satya Nadella het voorbeeld van de grasmat om te illustreren hoe bedrijven en organisaties in heel Nederland digitaal kunnen transformeren. Nadella haalde ook het concept van technische intensiteit aan: het vermogen van een bedrijf om digitale capaciteiten te ontwikkelen en tegelijkertijd technologie-acceptatie te stimuleren. ‘Om succesvol te blijven moeten we als individuen, organisaties en als hele gemeenschap levenslang werken aan onze digitale kwaliteiten. De mens staat in deze benadering centraal, waarbij privacy, veiligheid en ethiek de basis vormen voor alle ontwikkelingen,’ aldus Nadella.

Na presentaties van diverse sprekers konden de genodigden in de ArenA-zalen break-outsessies bijwonen en contact leggen tijdens een afsluitende netwerklunch. Eva de Vries, directeur Marketing Communications van Microsoft, blikt tevreden terug: ‘De dag verliep gestroomlijnd. We hebben na afloop veel goede reacties van deelnemers gekregen over het programma en de organisatie. De boodschap dat Microsoft terugkomt met de nieuwste innovaties en dat het dé technologische partner is in artificial intelligence en de cloud is goed overgekomen.’

Wilt u ook een evenement organiseren in de Johan Cruijff ArenA? Neem dan contact op met sales@johancruijffarena.nl of bel naar +31 20 311 1306.