Amsterdam ArenA presenteert nieuwe technologie tijdens IBC2017

De Amsterdam ArenA is van 14 tot en met 19 september in de RAI aanwezig op de International Broadcasting Convention, de grootste beurs ter wereld op het gebied van media en entertainment. Hier demonstreert het stadion samen met partners nieuwe technologie die bij live events, zoals voetbalwedstrijden en concerten, zorgt voor extra beleving voor tv-kijkers en stadionbezoekers.


Het stadion doet mee aan ITEA3, een Europees onderzoeksprogramma dat de ontwikkeling van nieuwe softwarediensten stimuleert. Dit gebeurt binnen het project onder de noemer Media Orchestration from Sensor to Screen (MOS2S). Binnen dit programma werkt de ArenA samen met Nederlandse partijen als Bosch, Game On, Inmotio Object Tracking , KPN, en TNO, aan toepassingen waarbij TV-kijkers en stadionbezoekers tijdens voetbalwedstrijden live extra informatie kunnen krijgen; zowel op het TV-scherm thuis of op de smartphone en tablet. Via augumented reality wordt een interactieve laag over de camerabeelden gelegd, die mensen in staat stelt live extra informatie op te vragen over bijvoorbeeld de conditie van voetballers of de speltactiek. Kijkers en bezoekers kunnen hiermee hun eigen analyses uitvoeren.

Supercamera’s

Een ander onderdeel van het  MOS2 project richt zich op innovatieve, superslimme cameratoepassingen die in het stadion ingezet kunnen worden. Deze technologie biedt compleet nieuwe mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het inzoomen op bepaalde spelers met de tablet of het naar individuele voorkeur ‘volgen’ van bijvoorbeeld de verdedigers. Deze nieuwe cameratoepassing wordt ontwikkeld door een aantal Zuid-Koreaanse partners, waaronder ETRI, Mooovr en Samsung.

Publieksparticipatie

De derde lijn van het onderzoeksprogramma richt zich op crowd journalism, waarbij berichten, foto’s en video’s van aanwezigen op social media live worden gecombineerd met TV-beelden. Hier houdt een aantal Belgische MOS2S partners  zich mee bezig, waaronder de Vlaamse omroep VRT, Kiswe en Nokia Bell Labs.

Kom langs bij stand 8.G06

Tijdens de IBC van 14 tot en met 19 september 2017 demonstreren de Amsterdam ArenA en haar partners deze technologie in het Europese onderzoeksprogramma in de Future Zone van de RAI, hal 8, stand G06. Bezoekers zijn van harte welkom om langs te komen.