Johan Cruijff ArenA

Video van Ajax: een nieuwe grasmat in de Johan Cruijff ArenA

Video van Ajax: een nieuwe grasmat in de Johan Cruijff ArenA
Bekijk hier het item van Ajax waarin men een kijkje achter de schermen kreeg bij het leggen van de nieuwe grasmat in de Johan Cruijff ArenA, ter voorbereiding op de 2e seizoenshelft! Wil je meer weten over Roy en zijn baan als grasmeester? Onderaan deze pagina vind je ons recente interview met Roy.

Nieuwe grasmat

Na een aantal maanden van evenementen als de Toppers en Huis van Oranje werd een nieuwe grasmat geplaatst in de ArenA. Inside Ajax liep deze dagen mee met Grasmeester Roy, die verantwoordelijk is voor de grasmat samen met zijn team, en filmde alle taken die komen kijken bij het plaatsen van de grasmat.

“Het is altijd spannend, een herbezoding”, vertelt Roy in het filmpje. De nieuwe grasmat bestond uit zo’n 310 rollen gras die met 25 vrachtwagens naar de Johan Cruijff ArenA is gebracht. Deze rollen, die voor minder dan 10% uit kunstgras bestaan, werden uitgerold in een paar dagen tijd. “Je merkt er eigenlijk niks van, van het kunstgras, alleen echt dat je gewoon meer grip hebt”, aldus Roy.

Kwaliteit

Het leggen van een nieuwe grasmat gebeurt met een team, wat volgens Roy alleen maar iets positiefs is. “Het begint allemaal bij een goed team, en dat hebben we, en dan zie je dat gewoon terug in de kwaliteit van de mat.”

Zoals altijd zorgen Roy en zijn team ervoor dat de kwaliteit van de grasmat op het hoogste niveau is. ‘Champions League-niveau’, noemen ze dat, ondanks of Ajax tegen Real Madrid of FC Emmen speelt. “Er kijken zo veel mensen naar die grasmat, dus je wil natuurlijk ook alleen maar het beste neerleggen.”

Wil je meer weten?

Wil je nog meer leren over onze Grasmeester Roy? Klik op onderstaande button voor ons interview met Roy.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer