Op zondag 19 maart 2023 speelt Ajax in de Johan Cruijff ArenA tegen Feyenoord.

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord vond al 141 keer eerder plaats. Ajax wist van al die duels 70 keer de overwinning op zijn naam te zetten tegenover 32 gewonnen wedstrijden voor Feyenoord. 39 duels bleven onbeslist en eindigden in een gelijk spel.

In al die wedstrijden werd er door Ajax 302 keer gescoord. Feyenoord stelt daar 198 doelpunten tegenover. De allereerste wedstrijd tussen deze twee rivalen werd gespeeld op 11-11-1956. Feyenoord won destijds in eigen huis met 7-3 van Ajax. De meeste recente ontmoeting eindigde in een gelijk spel: 1-1.

Samen rijden naar Ajax - Feyenoord

Help mee met het reduceren van CO2-uitstoot rondom Ajax - Feyenoord 💚 Deel nu jouw lege autostoel(en) met andere fans of kies een rit uit om mee te rijden. Samen rijden is veel gezelliger, beter voor je portemonnee én natuurlijk het milieu. Druk snel op onderstaande knop.

Reis je liever op een andere manier naar de ArenA? Plan je reis dan zo duurzaam mogelijk via onze reisplanner

Dineren voor de wedstrijd

Maak jouw dag compleet en kom gezellig dineren voor de wedstrijd. In samenwerking met topklasse cateraar Hutten zijn er drie toffe concepten waar je uit kunt kiezen met één gemene deler: een culinaire avond op een unieke locatie. Met de concepten By Lute, BAUT en BRKLN is er voor ieder wat wils. Van high-end dining in een ontspannen setting tot het beproefde en smaakvolle BRKLN concept mét spectaculair uitzicht. De restaurants zijn toegankelijk voor bezoekers op de hoofdtribune.

Tickets

Wil je aanwezig zijn bij een thuiswedstrijd van Ajax? Je kunt je tickets bestellen via de website van Ajax.

Rondom de ArenA

De Johan Cruijff ArenA is goed te bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Reserveer vooraf een parkeerplaats, zodat je zeker bent van een plek. Met Wizzymaps vind je snel de beste parkeerplaats en jouw ingang in het stadion. Voor je het weet geniet je van jouw event!

Toiletten en EHBO

Toiletten & EHBO

Toiletten & EHBO

De toiletten zijn goed bereikbaar vanuit elk vak. Het stadion heeft 4 EHBO-posten.

Meer informatie

Helaas

Er zijn voor dit vak geen faciliteiten binnen Toiletten en EHBO gevonden

Kom je binnenkort naar de Johan Cruijff ArenA en heb je een vraag over jouw bezoek? Hieronder staan de veelgestelde vragen met antwoorden over een bezoek aan het stadion.

In het stadion

Op dagen zonder evenementen
De Johan Cruijff ArenA is van maandag tot en met vrijdag geopend van 07.00 tot 18.00 uur. In het weekend zijn we vanaf 09.00 uur tot 18.00 geopend. Je komt het stadion binnen via hoofdingang E.

Op de dag van een voetbalwedstrijd of concert
Het stadion gaat 1,5 uur voor het begin van een Ajax-wedstrijd open. Hoofdingang E gaat 2,5 uur voor aanvang van een Ajax-wedstrijd open. Voor KNVB-wedstrijden en concerten gelden er andere openingstijden. Kijk op onze eventkalender voor de actuele tijden.

De snelste reis plan je met onze Mobility Portal. Vul je vertrekadres en aankomstdatum en -tijd in en krijg meteen de beste reis naar het stadion te zien.

Wedstrijden
Met Wizzy Maps zie je snel wat de beste parkeerplaats is en waar je de ingang naar jouw plek kunt vinden. Je weg vinden naar het stadion was nog nooit zo makkelijk!

Concerten
Via Wizzy Maps vind je de locatie van jouw ingang. De ingang op jouw ticket is de juiste ingang waar je gebruik van kan maken. Het is niet mogelijk om via een andere ingang naar binnen te gaan.

Om je makkelijk door het stadion te bewegen, kun je gebruikmaken van verschillende roltrappen. Afhankelijk van jouw ingang gaan deze tot de eerste of tweede ring. De roltrappen bevinden zich bij de verschillende ingangen: hoofdingang E en ingangen A, C, G, J en M.

De eerste ring op de hoofdtribune bestaat uit de vakken 001 t/m 111, met ieder 19 rijen. De overige vakken, 012 t/m 129, op de eerste ring bestaan uit 29 rijen. De nummering van de rijen begint onderaan: rij 1 bevindt zich het dichtst bij het veld, rij 29 is bovenin het vak.

De tweede ring bestaat uit 27 rijen. De nummering van de rijen begint onderaan: rij 1 bevindt zich het dichtst bij het veld, rij 27 is bovenin het stadion.

Voor alle informatie over de toegankelijkheid van het stadion willen we je naar onze toegankelijkheidspagina verwijzen.

Hoe het podium is opgesteld, verschilt per concert. De mogelijkheden zijn:
- end setting: met het podium in de noordzijde van het stadion
- the round setting:
met het podium in het midden van het stadion
- panoramasetting:
met het podium aan de oostzijde van het stadion

Je kunt de verschillende vakken bekijken via de plattegrond. Klik in de kalender op een evenement. De stoelnummers zijn niet zichtbaar op onze website.

Het aanbod aan eten en drinken verschilt per vak. Wil jij weten wat er in jouw vak beschikbaar is? Ga dan naar onze kalender, selecteer jouw event en vaknummer en check het aanbod in jouw vak.

In het stadion zijn geen kluisjes aanwezig. Wel kun je al je spullen tegen betaling kwijt bij Lockerpoint.

Voor meer info ga naar de site van Lockerpoint.

Nee, op dit moment gelden er geen coronamaatregelen.

Tickets

Wij werken met e-tickets en mobile only tickets. Mobile only tickets kunnen alleen gescand worden vanaf een telefoon, deze tickets kun je downloaden uit de app en zijn niet te printen. E-tickets kunnen zowel vanaf een telefoon gescand worden als vanaf een geprinte versie.

We raden je aan om, indien geen mobile only ticket, ook een geprinte versie van je ticket mee te nemen, mocht je telefoon uitvallen.

Ajax
De ticketverkoop voor Ajax-wedstrijden loopt via de website van Ajax. Voor vragen over deze tickets kan je contact opnemen met de fancare van Ajax.

KNVB wedstrijden
Tickets voor een KNVB-wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA kun je, wanneer er nog kaarten beschikbaar zijn, kopen via de ticketshop op onze website. Je dient hiervoor eerst een account aan te maken.

Concerten
De ticketverkoop van een evenement loopt via de evenementorganisator en niet via de Johan Cruijff ArenA. Voor (vragen over) de verkoop van tickets kun je contact opnemen met de desbetreffende organisator. In elk kalenderitem staat vermeldt wie het concert organiseert.

Iedere bezoeker van een concert of voetbalwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA moet in het bezit te zijn van een geldige toegangskaart. Als je je toegangskaart(en) bent verloren of de toegangskaart is zo beschadigd dat de barcode niet meer leesbaar is, meld je dan bij de ticketorganisatie waar je jouw toegangskaart hebt gekocht. Als je nog in het bezit bent van je toegangskaart, dan kun je op de toegangskaart lezen bij welke ticketorganisatie je terecht kunt.

Wanneer je een mobile only ticket hebt gekocht kun je deze te allen tijde opnieuw downloaden in de JCA ticketing app. Wanneer dit niet lukt kun je contact opnemen met de afdeling ticketing via: ticketing@johancruijffarena.nl

Bent je certificaathouder van de Johan Cruijff ArenA én heb je de toegangskaarten via de Johan Cruijff ArenA gekocht, dan kun je contact opnemen met de afdeling Front Office via ticketing@johancruijffarena.nl

Huisregels en beleid

Gevonden en ingenomen voorwerpen die niet zijn opgehaald, worden na afloop van het evenement afgegeven aan de hospitality-balie bij hoofdingang E. Binnen 36 uur zetten wij gevonden voorwerpen op de website van iLost.

Het is voor bezoekers niet toegestaan eten en drinken mee het stadion in te nemen. In het stadion zijn er voldoende eet- en drinkgelegenheden. Ingenomen (en onaangebroken) eten en drinken geven we aan het voedselbankproject in Amsterdam Zuidoost.

Camera’s zijn toegestaan wanneer het beeldmateriaal niet voor commerciële doeleinden wordt gebruikt en andere bezoekers er geen last van hebben. Het gebruik van een selfiestick in het stadion is niet toegestaan.

Er mogen geen helmen mee het stadion in. Je kunt je helm tegen betaling opbergen in Lockerpoint. Je vindt de Lockerpoint rechts boven bij de ingang van de Ziggo Dome. Let op: er zijn een beperkt aantal kluisjes beschikbaar.

Voor meer info ga naar de site van Lockerpoint.

Tijdens een event wordt er alcohol geschonken. Let op: er wordt geen alcohol geschonken aan bezoekers onder de 18 jaar.

De Johan Cruijff ArenA is een rookvrij stadion. In het hele stadion geldt dan ook een rookverbod.

Tassen van A4 formaat (30 cm x 21 cm x 10 cm) of kleiner mogen na controle het stadion in worden meegenomen. Grotere tassen, koffers of goederen zijn niet toegestaan. Bij de ingangen kunnen tassen niet in bewaring worden genomen. Tassen die groter zijn dan het A4 formaat worden geweigerd bij de ingang.

Mocht je tassen of koffers willen wegzetten in een kluisje, kan dit bij de lockers van Lockerpoint. Er zijn twee Lockerpoint-punten. Klik op onderstaande links voor meer informatie over de Lockerpoints.

In het stadion kun je alleen met PIN (ook contactloos), Mastercard, Visa, Visa Electron, AmEx en VPay betalen. Wij nemen dus geen contant geld aan.

Stadiontour

Voor de openingstijden willen we je graag doorverwijzen naar de webshop, deze is altijd up to date voor alle rondleidingen.

Alle Stadiontours starten in het hoofdgebouw bij ingang E, naast de Ajax fanshop en de FEBO.

Je bent ongeveer 75 minuten onderweg tijdens de klassieke tour. Uiteraard bepaal je zelf hoe snel je rondloopt.

Onze gidsen spreken allemaal Nederlands en Engels. Mocht je tijdens de rondleiding de info willen ontvangen in je eigen taal. Dan kan dat middels de AudioGuide. Deze is te beluisteren in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands en Spaans.

Voor alle prijzen verwijzen we je graag door naar de webshop waar je voor elk product de prijzen kan vinden.

Wanneer je van te voren reserveert weet je zeker dat er plek voor je is. Koop je een ticket in het stadion, kan het voorkomen dat het druk is en je even moet wachten.

Wij zijn een cash-free stadion, daarom is het niet mogelijk om met cash een ticket te kopen.

Wanneer je de door jou uitgekozen tour niet kunt boeken op een bepaalde dag of tijd, kan het zijn dat deze volledig uitverkocht is of dat er deze dag geen tours plaatsvinden vanwege een evenement.

Mocht je echt verhinderd zijn, dan kunnen we de datum en het tijdstip kosteloos aanpassen. Je mag dan een e-mail sturen en daarbij je boeking gegevens met ons delen. Daarna sturen wij je een nieuw ticket per e-mail.

Wij versturen de tickets via de Close app, na het downloaden van de app zijn je tickets zichtbaar.

Via de Close app ontvang je voorafgaand aan je Tour veel informatie die betrekking hebben op je bezoek. Ook kan je tijdens je Stadiontour gebruik maken van de app en ontvang je na afloop leuke aanbiedingen. Dit zorgt ervoor dat je ervaring nog beter zal zijn.

Tijdens de rondleiding maken we gebruik van roltrappen. Richting het veld en naar de perstribune maken we gebruik van trappen.

De klassieke tour is altijd zonder gids. Wil je een tour met een gids, dan kun je de stadiontour met gids of de VIP tour boeken.

Je kan uitstappen op Station Bijlmer ArenA, vanuit daar loop je makkelijk naar het de Johan Cruijff ArenA toe. Je kan ook gebruik maken van Wizzymaps die zichtbaar is in de Close app.

Je kan parkeren in P1 (het Transferium), onder het stadion. Vanuit daar loop je richting hoofdingang E waar de Stadiontour begint.

Tijdens de rondleiding maken wij veel gebruik van roltrappen/trappen. Wij willen je daarom vragen om na je boeking contact met ons op te nemen zodat wij een gids voor je kunnen inplannen. Dit kan door te mailen naar tour@johancruijffarena.nl.

Je loopt zelfstandig door het stadion langs alle hoogtepunten, onderweg staan er gidsen die je alles gaan vertellen over de ruimtes. Je kan ze alle vragen stellen, of een praatje maken, zij willen dat jij de beste ervaring krijgt in het stadion en staan altijd voor je klaar.

Tijdens de tour zijn het maken van foto’s en video’s toegestaan, alleen met je telefoon of een kleine handcamera. Grote camera’s worden niet toegelaten in het stadion.

De kleedkamer is niet altijd beschikbaar. Zoals op wedstrijddagen van Ajax, dan maken de spelers gebruik van deze ruimte. Ook op wedstrijddagen dat Ajax uit speelt kan de kleedkamer niet toegankelijk zijn.

Je dient zelf een rolstoel mee te nemen. Wij faciliteren dit alleen voor noodgevallen.

Aan het einde van de Stadiontour zie je alle prijzen die Ajax gewonnen heeft, hier kan jij je tijd voor nemen om daarna richting de fanshop te lopen.

Dit is niet mogelijk, omdat we gebruik maken van roltrappen en trappen is het niet toegestaan om een kinderwagen/buggy mee het stadion in te nemen vanuit veiligheidsregels.

Na het downloaden van de Close app krijg je een link, via de link kan je de foto’s hier bekijken.

Wij bieden verschillende Stadiontours aan. In de webshop zie je alle producten die wij op dit moment aanbieden. De meest algemene rondleiding is de klassieke tour, deze rondleiding is zonder gids. De VIP Tour is een exclusieve rondleiding met maar 12 plekken.

Een Kidstour duurt 2 uur, inclusief 30 minuten voetballen.

Een Kidstour duurt 2 uur, inclusief 30 minuten voetballen.

Volwassenen mogen zeker mee! Kinderen mogen namelijk niet zelfstandig een Kidstour volgen.

De Kidstour wordt alleen in het Nederlands gegeven

Een VIP Tour duurt 2 uur, inclusief een drankje in de skylounge om even tot rust te komen.

De VIP Tour heeft plek voor 12 personen, zo houden wij de rondleiding exclusief.

Kijk goed naar de tijdsloten van je ticket en waar je als eerste heen gaat. De tijdsloten staan op je E-ticket en de tickets worden gescand bij binnenkomst.

De ingang voor de Heineken Experience bevindt zich aan de straatzijde, op de Stadshouderskade 78 in Amsterdam.

Wij bieden Innovatie Tours aan, dit zijn exclusieve tours die op maat worden ingevuld. Mocht je hier interesse in hebben dan mag je mailen naar Tour@johancruijffarena.nl.

Je kan in de webshop boeken voor groepen. Wil je met een klas of voetbalteam gaan dan willen we je adviseren om eerst te mailen naar Tour@johancruijffarena.nl.

Dit is mogelijk in de webshop. Je ontvangt een promotiecode die je kan gebruiken om een Stadiontour te boeken. Een cadeaukaart is alleen te gebruiken voor de Stadiontour.

Je kan op vertoon van je ticket 10% korting krijgen in de fanshop en bij de FEBO Boulevard.

Je kan een hapje eten en/of drinken in de FEBO Boulevard, dit is gelegen naast de hoofdingang waar de Stadiontour begint.

De rondleiding brengt je in 75 minuten door het stadion. Je wordt afgezet in de Gallery of Fame.

The classic tour will last around 75 minutes. But you can take your own time to walk around.

The guided tour will take 75 minutes and ends in the Gallery of Fame.

Geschiedenis

Na het succes van de HIStory World Tour in 1996, kwam Michael Jackson in de zomer van 1997 terug met een tweede reeks van de tour, waarbij hij optrad in meer Europese steden. Op 8 en 10 juni 1997 stond hij weer in een uitverkochte Amsterdam ArenA.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden tussen de veelgestelde vragen of op een van de andere pagina’s? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We helpen je graag met jouw vragen over een bezoek aan de Johan Cruijff ArenA!

Neem contact met ons op
De Johan Cruijff ArenA heeft alles in huis om onze bezoekers een topdag te bezorgen. Lees hier alle praktische informatie zodat jouw bezoek vlekkeloos kan verlopen.
De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Binnenkort in de ArenA