Kom je binnenkort naar de Johan Cruijff ArenA voor een Stadiontour en heb je een vraag over jouw bezoek? Hieronder staan de veelgestelde vragen met antwoorden over een bezoek aan het stadion.

Stadiontour

Voor de openingstijden willen we je graag doorverwijzen naar de webshop, deze is altijd up to date voor alle rondleidingen.

Alle Stadiontours starten in het hoofdgebouw bij ingang E, naast de Ajax fanshop en de FEBO.

Een Stadiontour duurt 75 minuten.

Onze gidsen spreken allemaal Nederlands en Engels. Mocht je tijdens de rondleiding de info willen ontvangen in je eigen taal. Dan kan dat middels de AudioGuide. Deze is te beluisteren in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands en Spaans.

Een ticket voor een Stadiontour kost € 16,-. Koop je een ticket in het stadion dan kost het € 18,-. Voor alle prijzen verwijzen we je graag door naar de webshop waar je voor elk product de prijzen kan vinden.

Wanneer je van te voren reserveert weet je zeker dat er plek voor je is. Koop je een ticket in het stadion, kan het voorkomen dat het druk is en je even moet wachten.

Wij zijn een cash-free stadion, daarom is het niet mogelijk om met cash een ticket te kopen.

Wanneer je de door jou uitgekozen tour niet kunt boeken op een bepaalde dag of tijd, kan het zijn dat deze volledig uitverkocht is of dat er deze dag geen tours plaatsvinden vanwege een evenement.

Mocht je echt verhinderd zijn, dan kunnen we de datum en het tijdstip kosteloos aanpassen. Je mag dan een e-mail sturen en daarbij je boeking gegevens met ons delen. Daarna sturen wij je een nieuw ticket per e-mail.

Wij versturen de tickets via de Close app, na het downloaden van de app zijn je tickets zichtbaar.

Via de Close app ontvang je voorafgaand aan je Tour veel informatie die betrekking hebben op je bezoek. Ook kan je tijdens je Stadiontour gebruik maken van de app en ontvang je na afloop leuke aanbiedingen. Dit zorgt ervoor dat je ervaring nog beter zal zijn.

Tijdens de rondleiding maken we gebruik van roltrappen. Richting het veld en naar de perstribune maken we gebruik van trappen.

Buiten weekenden en vakanties om organiseren wij Stadiontours waarbij de gehele Tour er een gids mee loopt. Vanwege de drukte in de weekenden en vakanties staan de gidsen op vaste plekken en loop je zelfstandig je route. Dit noemen wij ook wel de self-guided Tour.

Je kan uitstappen op Station Bijlmer ArenA, vanuit daar loop je makkelijk naar het de Johan Cruijff ArenA toe. Je kan ook gebruik maken van Wizzymaps die zichtbaar is in de Close app.

Je kan parkeren in P1 (het Transferium), onder het stadion. Vanuit daar loop je richting hoofdingang E waar de Stadiontour begint.

Tijdens de rondleiding maken wij veel gebruik van roltrappen/trappen. Wij willen je daarom vragen om na je boeking contact met ons op te nemen zodat wij een gids voor je kunnen inplannen. Dit kan door te mailen naar tour@johancruijffarena.nl.

Je loopt zelfstandig door het stadion langs alle hoogtepunten, onderweg staan er gidsen die je alles gaan vertellen over de ruimtes. Je kan ze alle vragen stellen, of een praatje maken, zij willen dat jij de beste ervaring krijgt in het stadion en staan altijd voor je klaar.

Tijdens de tour zijn het maken van foto’s en video’s toegestaan, alleen met je telefoon of een kleine handcamera. Grote camera’s worden niet toegelaten in het stadion.

De kleedkamer is niet altijd beschikbaar. Zoals op wedstrijddagen van Ajax, dan maken de spelers gebruik van deze ruimte. Ook op wedstrijddagen dat Ajax uit speelt kan de kleedkamer niet toegankelijk zijn.

Je dient zelf een rolstoel mee te nemen. Wij faciliteren dit alleen voor noodgevallen.

Aan het einde van de Stadiontour zie je alle prijzen die Ajax gewonnen heeft, hier kan jij je tijd voor nemen om daarna richting de fanshop te lopen.

Dit is niet mogelijk, omdat we gebruik maken van roltrappen en trappen is het niet toegestaan om een kinderwagen/buggy mee het stadion in te nemen vanuit veiligheidsregels.

Na het downloaden van de Close app krijg je een link, via de link kan je de foto’s hier bekijken.

Wij bieden verschillende Stadiontours aan. In de webshop zie je alle producten die wij op dit moment aanbieden. De meest algemene rondleiding is de Stadiontour. De VIP Tour is een exclusieve rondleiding met maar 12 plekken.

Een Kidstour duurt 2 uur, inclusief 30 minuten voetballen.

Een Kidstour duurt 2 uur, inclusief 30 minuten voetballen.

Volwassenen mogen zeker mee! Kinderen mogen namelijk niet zelfstandig een Kidstour volgen.

De Kidstour wordt alleen in het Nederlands gegeven

Een VIP Tour duurt 2 uur, inclusief een drankje in de skybox om even tot rust te komen.

De VIP Tour heeft plek voor 12 personen, zo houden wij de rondleiding exclusief.

Je stapt vlakbij Centraal Station op, aan de Prins Hendrikkade 25 in Amsterdam. Daar wordt je E-ticket gescand en kan je mee met de rondvaart.

Kijk goed naar de tijdsloten van je ticket en waar je als eerste heen gaat. De tijdsloten staan op je E-ticket en de tickets worden gescand bij binnenkomst.

De ingang voor de Heineken Experience bevindt zich aan de straatzijde, op de Stadshouderskade 78 in Amsterdam.

Wij bieden Innovatie Tours aan, dit zijn exclusieve tours die op maat worden ingevuld. Mocht je hier interesse in hebben dan mag je mailen naar Tour@johancruijffarena.nl.

Je kan in de webshop boeken voor groepen. Wil je met een klas of voetbalteam gaan dan willen we je adviseren om eerst te mailen naar Tour@johancruijffarena.nl.

Dit is mogelijk in de webshop. Je ontvangt een promotiecode die je kan gebruiken om een Stadiontour te boeken. Een cadeaukaart is alleen te gebruiken voor de Stadiontour.

Je kan op vertoon van je ticket 10% korting krijgen in de fanshop en bij de FEBO Boulevard.

Je kan een hapje eten en/of drinken in de FEBO Boulevard, dit is gelegen naast de hoofdingang waar de Stadiontour begint.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden tussen de veelgestelde vragen of op een van de andere pagina’s? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We helpen je graag met jouw vragen over een bezoek aan de Johan Cruijff ArenA!

Neem contact met ons op