Founders en business partners

Johan Cruijff ArenA werkt al vanaf haar ontstaan nauw samen met haar partners. Er wordt onderscheid gemaakt tussen Founders, business partners en vaste leveranciers.

Founders

De financiering van de Johan Cruijff ArenA is voor een groot deel mogelijk geweest door een financiële bijdrage van acht grote bedrijven. Deze bedrijven zijn de Founders van de Johan Cruijff ArenA. In ruil voor de financiële bijdrage hebben de Founders leveringsrechten en/of exposure rechten verkregen voor de duur van 10 jaar. Hiervan zijn zes founders nog steeds actief betrokken bij het stadion.Founders (inactief)

Na de periode van 10 jaar hebben Philips Nederland en Amsterdam RAI besloten de leverings- en exposure rechten niet te verlengen. Het leveringscontract van Grolsche Bierbrouwerij Nederland B.V. is na 21 jaar beëindigd.
Business Partners

Business Partners vormen net als de Founders belangrijke partners voor de Johan Cruijff ArenA. Zij hebben gelijk aan de Founders leverings- en/of exposure rechten in de Johan Cruijff ArenA verkregen.

Innovation partners

In aanvulling op de Founders en Business Partners, kent de Amsterdam Innovation Arena ook strategic partners.