De Johan Cruijff ArenA is tijdens onze evenementen afgeladen met tienduizenden mensen. Daar zijn we trots op en tegelijkertijd beseffen we dat dit flink wat vraagt van de wereld om ons heen. Daarom zijn we erop gebrand om te laten zien dat duurzaamheid en bruisende events hand in hand kunnen gaan.

Onze uitstoot in beeld

  • Slechtst 3% van de CO2-uitstoot is afkomstig uit ons eigen stadion
  • De overige 97% komt uit de keten: van ingekochte goederen tot afvalverwerking

Op naar nul met groene energie

Hoog op de lijst staat ons doel om onze eigen uitstoot terug te brengen naar nul. Dat betekent: draaien op groene energie en slim omgaan met alles wat we verbruiken. Dat maakt het mogelijk om:

  • In 2030 nul uitstoot uit directe activiteiten te produceren
  • 55% minder energie te verbruiken in 2030 dan in 2018 

Hoe bezoekers naar de Johan Cruijff ArenA toekomen is een vorm van uitstoot waar we geen directe controle over hebben. Toch voelen we ons daar verantwoordelijk voor. Daarom verzamelen we hierover data, analyseren vervoerspatronen en stellen doelen met partners. Ook stimuleren we duurzamere reiskeuzes, zoals het openbaar vervoer, de fiets of carpoolen. Zo werken we stap voor stap aan een duurzame reis richting een onvergetelijke avond.

Onze doelen op het gebied van bezoekersmobiliteit: 

2030: 15% minder CO2 uitstoot per bezoeker t.o.v. basisjaar 23/24.

2040: 45% minder CO2 uitstoot per bezoeker t.o.v. basisjaar 23/24.

Zo scoren we al punten

We willen de lat áltijd hoger leggen. Toch mogen we ook trots zijn op waar we nu staan. Zo gebruiken we in zes jaar tijd 21% minder energie. Een mooie stap vooruit, want hiermee is ons eigen energieverbruik verlaagd tot slechts 3% van onze totale uitstoot. Onderstaande projecten zijn belangrijk geweest in het behalen van deze mijlpaal.

Vooruitgang gaat met vallen en opstaan

De lat verhogen is soms makkelijker gezegd, dan gedaan. Zeker omdat we soms afhankelijk zijn van impact die we niet zelf veroorzaken: impact uit onze keten. Van stadswarmte tot verpakkingen, en van bouwprojecten tot de herkomst van voedselingrediënten: we hebben er geen volledige controle op, maar nemen wel volledige verantwoordelijkheid. Daarom zijn we open over de uitdagingen en hoe we stappen blijven zetten.