Blog

Dit is het Nederlands Elftal: Steven Bergwijn

Dit is het Nederlands Elftal: Steven Bergwijn
Het Nederlands elftal is zich hard aan het voorbereiden op het komende WK. En wanneer er elke maand een speler jarig is, is het wel zo leuk ze op hun verjaardag in het zonnetje te zetten. Vandaag kijken we naar de ervaringen van Ajacied en Nederlands elftal speler Steven Bergwijn, en wensen we hem een fijne verjaardag! – Foto © AFC Ajax

De jeugd van Steven Bergwijn

Op vijfjarige leeftijd was Steven Bergwijn al te vinden op een voetbalveld. De Amsterdamse voetballer begon in 2002 bij ASC Waterwijk in Almere en werd na vier jaar opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax. Hier heeft hij in eigen woorden zes mooie jaren gehad, waarna hij in 2011 een overstap maakte naar PSV. Hier had hij op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het betaald voetbal. Dit was een wedstrijd in de Eerste divisie die werd gewonnen met 2-0.

In hetzelfde jaar, op 24 oktober 2014, maakte Bergwijn zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal voor Jong PSV. Enkele maanden later, na de winterstop van 2014/15, ging hij van de A-junioren naar de hoofdselectie van PSV, werd hij in augustus 2015 definitief lid van het eerste elftal en tekende hij een contract tot medio 2020. De jaren die volgden lieten Bergwijn uitgroeien tot een basisspeler bij PSV, hij werd in 2018 voor de derde keer landskampioen met de club en maakte als linksbuiten meerdere doelpunten die zorgden voor een overwinning.

Thuiskomen bij Ajax

Na een succesvolle tijd bij PSV tekende Bergwijn begin 2020 een contract bij Tottenham Hotspur en kreeg hij erg snel een basisplaats. In het seizoen van 2020/21 kreeg hij echter minder speeltijd en in 2021/22 was hij voornamelijk een invaller. In de zomer van 2022 kwam hier verandering in toen hij een vijfjarig contract tekende bij de club waar het voor hem allemaal begon: Ajax. Hij speelde in de Johan Cruijff ArenA zijn debuut voor de Amsterdamse club, tijdens een wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Hij speelt nu bij Ajax op de linksbuitenpositie, die eerst van Dušan Tadić was.

Schitteren in de ArenA

In de korte maanden dat Bergwijn thuis speelt in de Johan Cruijff ArenA, heeft hij al mooie wedstrijden meegemaakt. Zo wist hij in zijn debuutwedstrijd tegen PSV het openingsdoelpunt te maken. Twee weken na deze wedstrijd had Bergwijn in de ArenA zijn eerste hattrick ooit behaald tegen FC Groningen, en deelde hij dat hij bij Ajax het plezier in voetbal weer had teruggevonden. Voeg hier de wedstrijden tegen Cambuur en Rangers FC aan toe, en er begint een mooi lijstje te ontstaan voor de voetballer.

Nederlands elftal

Voordat Bergwijn debuteerde voor Jong Oranje in 2016 had hij al meegedaan aan meerdere wedstrijden voor Nederland. Zo speelde hij vijftien wedstrijden voor Nederland -17, waarin hij maar liefst acht keer scoorde, en nam hij deel aan het EK -19 in 2016 waarin hij twee keer scoorde.

Op 13 oktober 2018 speelde Bergwijn voor het eerst in het Nederlands elftal. Tijdens de UEFA Nations League van 2018/19 speelde hij als basisspeler tegen Duitsland, Frankrijk, Engeland en in de finale tegen Portugal. Twee jaar later maakte hij in de Johan Cruijff ArenA tijdens een UEFA Nations League wedstrijd tegen Polen zijn eerste interlanddoelpunt voor Oranje, waarmee de wedstrijd gewonnen werd.

In het seizoen van 2021/22 wist Bergwijn vijf doelpunten te maken voor Nederland, tijdens wedstrijden tegen Noorwegen, Denemarken, Duitsland en België voor verschillende competities. Vorige maand wist Bergwijn nog de 0-2 te scoren tijdens een uitwedstrijd tegen Polen voor de UEFA Nations League. De doelpunten blijven maar komen bij Bergwijn, denk jij dat hij ons tijdens het Wereldkampioenschap in Qatar ook naar de overwinning brengt?

Huis van Oranje: het WK op grote schermen

Mocht je nu graag een doelpunt van Steven Bergwijn tijdens het WK op een groot scherm willen zien, dan hebben wij wat leuks gepland staan. Twee avonden gevuld met een live WK, optredens en gezelligheid staan je eind november te wachten tijdens Huis van Oranje in de Johan Cruijff ArenA.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer