Blog

Allemaal in de ArenA: oktober

Allemaal in de ArenA: oktober
Het is begin oktober. Een maand vol met bijzondere gebeurtenissen. Vanaf vandaag beginnen we bij de Johan Cruijff ArenA elke maand met een overzicht van alle grote events die zullen plaatsvinden, zodat we met z’n allen kunnen uitkijken naar wat er ons te wachten staat. En misschien zit er nog iets tussen waar je bij wilt zijn! Dus bij deze, dit is er deze maand allemaal in de ArenA!

Dinsdag 4 oktober: Ajax – SSC Napoli

De maand begon met Ajax hun tweede thuiswedstrijd in de poulefase van de Champions League in de Johan Cruijff ArenA tegen SSC Napoli uit Napels, Italië. Deze wedstrijd was een bijzondere, want de teams hadden slechts twee keer eerder tegen elkaar gespeeld, in het seizoen van 1969/70. Ondanks dat Ajax toen thuis wist te winnen met 4-0, zat het er deze avond niet in met een verlies van 1-6. Volgende keer beter!

Zondag 16 oktober: Ajax – Excelsior

Na de Champions League wedstrijd van dinsdag 4 oktober is er even tijd om bij te komen en je klaar te maken voor de Eredivisiewedstrijd Ajax tegen Excelsior op zondag 16 oktober. Ajax staat momenteel op de tweede plek in de Eredivisie, en Excelsior op elf. In het verleden won Ajax bijna altijd van de ploeg uit Rotterdam. Juich jij Ajax naar nog een overwinning in deze tiende speelronde van de Eredivisie? Er zijn nog tickets beschikbaar!

Zaterdag 22 oktober: Amsterdam Music Festival

De dag na de wedstrijd van Ajax tegen Excelsior begint de opbouw voor Amsterdam Music Festival in de Johan Cruijff ArenA. Nadat het event vorig jaar werd geannuleerd door de maatregelen rondom de pandemie, zal nu eindelijk op zaterdag 22 oktober de ArenA weer worden omgetoverd in een plek waar mensen een avond lang alleen maar zullen dansen. Om het extra speciaal te maken viert AMF haar tienjarig bestaan op deze avond. De line-up bestaat uit onder andere Armin van Buuren, Afrojack en Martin Garrix. Wij hebben er zin in! Jij ook?

Woensdag 26 oktober: Ajax – Liverpool FC

Na het spektakel van AMF wordt de grasmat van de Johan Cruijff ArenA weer tevoorschijn gehaald voor de derde thuiswedstrijd in de poulefase van de Champions League. Maak je klaar voor Ajax tegen Liverpool FC! Net als bij SSC Napoli hebben Ajax en Liverpool FC slechts enkele keren tegen elkaar gespeeld in het verleden. Ajax verloor drie keer van de club en won slechts een keer in 1966 met 5-1. Maar met het vertrouwen van alle fans moet daar zeker verandering in gaan komen!

Zaterdag 29 oktober: Ajax – Vitesse

We sluiten de maand oktober af met een Eredivisiewedstrijd van Ajax tegen Vitesse. Deze twee ploegen hebben al vaak tegenover elkaar gestaan, en Ajax won vaker dan dat het verloor. Deze wedstrijd wordt dus uiteraard weer een wedstrijd die Ajax wint in de vertrouwde Johan Cruijff ArenA. Zien we jou op de tribune?

Let op! Deze wedstrijd is inmiddels verplaats naar 9 november. Ga voor de laatste informatie naar het kalenderitem via onderstaande button.

Nog tickets vinden?

Heb je nog geen tickets kunnen bemachtigen voor de wedstrijden van Ajax? Hou dan de Resale van Ajax in de gaten! Hier komen in de weken voor elke wedstrijd tickets beschikbaar van seizoenkaarthouders die niet meer naar de wedstrijden kunnen komen. Zo maken ze andere mensen weer blij! Klik hier voor meer informatie.

Samenrijden: gezellig en duurzaam

In de auto naar de ArenA rijden voor een wedstrijd of event kan altijd gezelliger, dus hoe leuk is het om andere mensen onderweg op te halen en mee te laten rijden? Zo leer je nieuwe fans kennen, wordt de CO²-uitstoot van alle bezoekers minder én zorgen we ervoor dat iedereen bij de ArenA kan komen, ook wanneer er bijvoorbeeld geen treinen rijden. Mocht je iemand een Slinger willen geven of ben je opzoek naar een Slinger, ga dan naar de webpagina van de wedstrijd of het event en open de Slinger Widget! Een overzicht van alle ritten vind je ook op onze samenrijden pagina.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer