Johan Cruijff ArenA

Dit was de dag van Sylvia, onze assistent Grasmeester

Dit was de dag van Sylvia, onze assistent Grasmeester
Afgelopen zondag 25 september kwam onze assistent Grasmeester de Johan Cruijff ArenA binnenlopen. Sylvia had onze winactie, in samenwerking met de KNVB en Heineken, gewonnen en mocht tijdens de UEFA Nations League wedstrijd van Nederland - België meelopen met Grasmeester Roy.

Even terugspoelen

Samen met de KNVB en Heineken creëerde de Johan Cruijff ArenA in september de assistent Grasmeester actie. Iedereen die zich aanmeldde kon kans maken op een dag meelopen met grasmeester Roy tijdens de UEFA Nations League wedstrijd van Nederland - België. Samen met het grasteam kon jij deze dag verantwoordelijk zijn voor de enige echte grasmat van de Johan Cruijff ArenA. De actie sloot een paar dagen voor de wedstrijd, en op donderdag, tijdens de wedstrijd van Polen - Nederland, hebben we de winnaar gebeld met het nieuws!

(Psst: heb je de actie gemist? Kijk hier het leuke filmpje terug! Mocht je op de hoogte willen blijven van alle acties en nieuwtjes rondom de Johan Cruijff ArenA, dan kan je je hier aanmelden voor onze nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat dit soort leuke acties nooit meer aan je voorbij gaan!)

Aankomen in de ArenA

Rond 14:15 kwam Sylvia binnen bij de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA. Ze werd opgewacht door twee medewerkers die haar die dag zouden begeleiden. Ze kreeg meteen complimenten over haar outfit, want zelfs haar sokken waren oranje! Ze liet haar dienstpas, die ze door het grasteam had ontvangen, scannen bij de medewerkers van beveiliging, waarna ze via de enige echte spelerstunner doorliep om Roy, de grasmeester van de Johan Cruijff ArenA, te ontmoeten.

Voorbereidingen

Na een gezellige introductie, koffie en het aandoen van het enige echte groene grasteam hesje, begonnen de voorbereidingen op het veld. Sylvia mocht samen met Roy de cornervlaggen plaatsen, penaltystippen en corners krijten en over het heilige gras lopen om te controleren of er geen hoopjes gras lagen. Het hele veld moet er natuurlijk zo goed mogelijk bij liggen voor het Nederlands elftal! Tijdens al deze taken vertelde Roy met passie over de grasmat en zijn tijd bij de Johan Cruijff ArenA.

Toen Roy tevreden was met het veld, was het tijd voor Sylvia om de outfits voor de vrijwilligers van het grasteam klaar te leggen. Samen met Roy en Sylvia zorgden deze vrijwilligers ervoor dat eventuele schade wordt hersteld tijdens de rust van de wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd

Rond 18.00 uur kwamen de acht vrijwilligers aan en kleedde zich direct om. De eerste Oranjefans lieten zich buiten de ArenA al lekker horen. Roy gaf een eerste korte instructie en nam het team daarna mee naar het avondeten, want hard werken gaat beter op een volle maag!

Hierna gaf Roy een uitgebreide instructie en planning voor de avond. Met precieze tijden gaf Roy aan wanneer en hoe lang Sylvia en de vrijwilligers aan het werk zouden zijn. Een half uur voor de wedstrijd begon, namen de leden van het grasteam hun aangewezen zitplekken in langs het veld van de ArenA.

Na de eerste helft kwamen Sylvia en de vrijwilligers in actie. Ze hadden slechts enkele minuten om het hele veld te controleren op eventuele schade en het te herstellen waar nodig. Met een hark werd deze schade hersteld. Sylvia en Roy controleerde of het doelnet nog intact was, en gingen na een succesvolle controle weer zitten langs het veld.

Na de wedstrijd

Na de overwinning deden alle Oranje spelers een ronde over het veld. Ook Robin van Persie, Nigel de Jong en Ibrahim Afellay liepen mee zodat de Oranjefans de gelegenheid hadden om ze te bedanken voor hun inzet als oud-international.

Met een bijna lege tribune liep het grasteam nog eenmaal met de hark het veld over om de schade te herstellen. Daarna was het tijd voor een welverdiende borrel. Onder het genot van een drankje en een hapje werd er nagepraat en gelachen.

Wil je alle highlights bekijken van deze dag? Klik hier om naar de Instagram Story Highlights te gaan!

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer