Maatschappelijk

Ajax, CSU en ArenA belonen harde werk WonderboyZ

Ajax, CSU en ArenA belonen harde werk WonderboyZ
De WonderboyZ, jongeren met een beperking die elke week de ArenA helpen schoon te maken, zijn verrast met hun eigen Ajax shirt door Edwin van der Sar, Tanja Dik, directeur Johan Cruijff ArenA, en Jeanette Suurd, Business Unit Directeur CSU. De WonderboyZ zijn buitengewoon trots dat ze in het huis van Ajax mogen werken en werden bedankt voor hun enthousiasme en inzet.

Bekijk het moment waarin de WonderboyZ hun shirts kregen in de video hieronder.

De WonderboyZ zijn jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking die vijf dagen per week tal van klusjes doen in de Johan Cruijff ArenA. Begeleid door schoonmaakbedrijf CSU helpen ze tribunes op te ruimen en stickers te verwijderen. De jongeren vervullen een belangrijke rol in het schoon en representatief houden van het stadion. De Johan Cruijff ArenA en schoonmaakpartner CSU ondersteunen actief initiatieven als De WonderboyZ om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

‘Je moet je voorstellen wat dat doet met de jongens en meiden al vanaf het moment dat de slagboom opengaat bij de ArenA tot ze daadwerkelijk in het stadion staan. Laatst mochten enkele jongens de dug-outs schoonmaken en dan kijken ze achterom het veld op en dan zie je aan hun ogen dat dit iets magisch voor ze is. Net als dat ze de kleedkamers in komen. Daar mogen ze ook volop van genieten, maar uiteindelijk moet er wel gewoon gewerkt worden’, aldus initiatiefnemer Marc van Wonderen, voormalig voetballer en trainer die een mooie dagbesteding biedt op unieke voetballocaties zoals de ArenA.

Meer weten over de WonderboyZ?

Wil je meer weten over de WonderboyZ of ken je iemand die een Wonderboy zou willen worden? Ga voor meer informatie naar hun website via onderstaande button.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer