Johan Cruijff ArenA

Prijswijzigingen Publiekscatering

Vanaf zaterdag 14 januari zijn in de Johan Cruijff ArenA nieuwe prijzen van kracht in de publiekscatering.


Een combinatie van factoren, hebben geleid tot een prijsstijging van een gedeelte van het assortiment. De inkoopkosten voor de producten liggen over de linie 17% hoger dan een jaar geleden en tijdige leveringen vanuit groothandels zijn niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. De krapte op de arbeidsmarkt maakt het uitdagend voldoende personeel aan te trekken om te komen werken bij de wedstrijden. De uurtarieven voor het personeel zijn hierdoor verder gestegen. De kostenstijgingen zoals bezoekers die als particulier ervaren, raken ook organisaties als Johan Cruijff ArenA en haar partners.

We zijn ons ervan bewust dat de supporters de prijzen al aan de hoge kant vinden, maar proberen samen met partners uit de keten de prijsstijgingen voor de bezoekers waar mogelijk echt te beperken en dat biertje tijdens de wedstrijd toegankelijk te houden.

Draagkarton

De Heineken draagtrays worden veelvuldig gebruikt door de supporters. Door de schaarste in materialen waaronder ook karton zijn de productiekosten voor de draagtrays enorm gestegen.

Door vanaf januari 2023 een bijdrage te vragen aan de bezoekers van € 0,25 kan er ook op de langere termijn gebruik worden gemaakt van de trays en wordt hergebruik van de tray voor een tweede rondje gestimuleerd. Dat draagt enerzijds bij aan afvalreductie en een stuk verduurzaming door hergebruik waar de supporters op deze wijze aan bijdragen. ( NB: De inkoopkosten voor de trays liggen hoger dan € 0,25.)

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer