Johan Cruijff ArenA

Een kijkje achter de schermen met: Peter Turner

Een kijkje achter de schermen met: Peter Turner
Bij de Johan Cruijff ArenA werken er genoeg mensen met bijzondere verhalen. Zij maken deel uit van een zeer kundig en betrokken team die samen één doel hebben: bezoekers een fantastische ervaring te bieden. In deze reeks geven verschillende medewerkers een kijkje achter de schermen van ons stadion.

Evenementen branche

Peter Turner is sinds vijf jaar de productie manager bij de Johan Cruijff ArenA. Hij is verantwoordelijk voor de logistiek rondom evenementen en de technische installatie. Peter heeft altijd al in de evenementen branche gewerkt, onder anderen als productie manager bij de Ziggo Dome en als geluidstechnicus bij diverse andere bedrijven.

Het leukste werken bij de Johan Cruijff ArenA vindt hij de afwisseling tussen voetbal en concerten. "Je bent nooit hetzelfde aan het doen in de ArenA".

AMF

Recent vond AMF, het grootste event tijdens ADE Amsterdam, plaats in de ArenA. "Ik zorg dat alle logistiek tijdens de opbouw van een evenement goed verloopt en dat alle technische installaties optimaal werken". Peter vindt AMF het mooiste evenement om aan te werken omdat techniek en logistiek nauw met elkaar samenwerken. "We leggen kort vóór het event speciale platen op de grasmat die direct na AMF weer worden verwijderd". Het gras heeft uiteraard de hoogste prioriteit, dus wij doen er alles aan om het gras zo goed mogelijk te beschermen. Het is haast een militaire operatie, een prachtige, uitdagende productie om te doen".

Hard werken leidt tot een mooi feestje waar we trots op zijn

— Peter Turner

Samenwerkingen

"Intensief samenwerken met collega’s en partners met ieder zijn eigen expertise is daarin essentieel". Peter vindt de grootste uitdaging in zijn werk de verschillende afdelingen binnen de ArenA en partners bij elkaar te brengen. Regelmatig de planning afstemmen is daarom essentieel. Zo is bij een evenement zoals AMF dagelijks een overleg met het grasteam en andere betrokken partners, zodat alles rondom de opbouw van het event organisatorisch goed verloopt".

Peter werkt samen met verschillende organisaties om evenementen productioneel op te zetten. Elke organisator doet dat op zijn eigen manier. "Een bedrijf als MOJO gaat zeer gestructureerd te werk, voor, tijdens en na een evenement. Bij een dance evenement zoals AMF is alles veel vrijer, wordt er meer geïmproviseerd . Beiden leiden na een week hard werken tot een mooi feestje waar we trots op zijn".

Meer weten?

Werken bij de Johan Cruijff ArenA is voor Peter Turner al jaren een mooie ervaring. Benieuwd hoe andere functies te werk gaan of wil je solliciteren? Klik hier om naar al onze blog- en nieuwsitems te gaan en hier om onze vacatures te bekijken.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer