Johan Cruijff ArenA

De ArenA door de ogen van onze operationeel directeur: Hidde Salverda

De ArenA door de ogen van onze operationeel directeur: Hidde Salverda
Bij de Johan Cruijff ArenA werken genoeg mensen met bijzondere verhalen. Er zijn mensen al sinds de bouw betrokken bij het bedrijf en mensen die slechts een paar jaar geleden aan de slag gingen, en allemaal komen ze naar het stadion om hun steentje bij te dragen. In deze nieuwe reeks blogposts geven verschillende medewerkers een kijkje achter de schermen bij ons Amsterdamse stadion.

“Het aantal bijzondere momenten is niet te tellen”, vertelt Hidde Salverda. De operationeel directeur van de Johan Cruijff ArenA heeft deze functie nu tien jaar en heeft in het verleden bij een aantal gelijksoortige organisaties gewerkt. Vanaf 1999 werkte hij ruim anderhalf jaar bij EURO2000, de organisatie die het EK voetbal in Nederland en België mogelijk maakte. Hierna kwam hij voor het eerst bij de Johan Cruijff ArenA, waar hij zes jaar werkte bij de afdelingen crowd en event management. Vanaf 2007 werkte hij bij de KNVB als event manager, waarna hij in 2012 terugkwam bij de vertrouwde Johan Cruijff ArenA.

Een volle agenda

‘Hoe kan de Johan Cruijff ArenA de huurders en bezoekers zo goed mogelijk bedienen?’ Met die vraag houdt Salverda zich dagelijks bezig, zodat de huurders zich zo veel mogelijk kunnen richten op het event zelf en de bezoekers op het hebben van een mooie avond. Zo komen onderwerpen als veiligheid, ticketing, catering, mobiliteit, bereikbaarheid en het optimaliseren van het gebouw allemaal bij hem langs. “Daar kan je je agenda prima mee vullen”, zegt Salverda over zijn taken. Door deze verschillende taken ziet elke dag er voor hem ook anders uit, iets wat volgens hem het werk juist zo bijzonder maakt.

Iedere dag is anders, dat maakt het ook zo leuk.

— Hidde Salverda

Trots

Daarbij is het duidelijk dat Salverda geeft om hoe alles verloopt in de Johan Cruijff ArenA. Op de vraag wat zijn werk in zijn mening interessant maakt, zegt hij het volgende: “Bovenal de ervaring van een avond. Zaterdag een AMF, woensdag weer een Champions League wedstrijd, die hectiek, dat maakt me wel trots dat we dat als team klaren en zo veel mensen een onvergetelijke ervaring bieden. Dat maakt het werk wel heel mooi.” Hij refereerde hier naar Amsterdam Music Festival 2022 op zaterdag 22 oktober, wat voor het eerst sinds 2019 weer met een gevulde ArenA kon plaatsvinden, en de Champions League-wedstrijd van woensdag 26 oktober. Er zat slechts drie-en-een-halve dag tussen de laatste minuut van AMF en het begin van de wedstrijd, waardoor verschillende afdelingen van de Johan Cruijff ArenA met uiterste precisie en timing te werk gingen om te zorgen dat alles er goed uit zag voor de wedstrijd.

Hiddesalverda

Een grote prachtige ervaring

Wanneer iemand al meer dan vijftien jaar bij de Johan Cruijff ArenA werkt, zijn er natuurlijk onvergetelijke dagen geweest. Zo was Salverda bij de herdenkingsdienst van André Hazes, het huwelijksfeest van koning Willem-Alexander en koningin Máxima en mocht hij op de foto met niemand minder dan de Rolling Stones. De ervaringen zijn dus net zo uiteenlopend als de taken. “De verscheidenheid aan topartiesten en topwedstrijden, het is allemaal gewoon van het hoogste niveau wat hier langskomt en dat maakt het tot een grote prachtige ervaring. Er zijn uitschieters, Europese Kampioenschappen van Ajax, op de foto mogen met de Rolling Stones, ik kan het zo gek niet opnoemen. Alles heeft wel iets bijzonders. Er is niet een ding uit te pikken waarvan ik zeg ‘dat is hetgeen wat meteen boven komt drijven.’”

Je leven bestaat uit het opdoen van mooie ervaringen.

— Hidde Salverda

Altijd bezig

Het grootste stadion van Nederland is daarnaast bezig met de toekomst. Salverda vertelt dat de Johan Cruijff ArenA bezig is met innoveren, verduurzamen, investeren en verbeteren op allerlei verschillende gebieden. “Wij moeten altijd voorloper blijven. Altijd state-of-the-art, optimaal presteren, blijven verrassen. Het is nooit klaar.” Hij noemt onder andere de uitbreidingen van het stadion, die al gerealiseerd zijn aan de oostzijde van de tweede ring, de customer journey die verbeterd kan worden en de uitdaging op de arbeidsmarkt. “In die zin zijn er uitdagingen genoeg.”

Meer weten over wat de Johan Cruijff ArenA doet op het gebied van innovatie? Klik hier om naar Johan Cruijff ArenA Innovation te gaan.

Door het lint

Salverda kijkt daarbij uit naar de concertzomer van 2023, waarin artiesten als Harry Styles en Coldplay zullen optreden in de Johan Cruijff ArenA. Salverda benoemt specifiek de concerten van Bruce Springsteen and The E Street Band, aangezien hij groot fan is van Bruce Springsteen. “Op de foto mogen met de Rolling Stones was al een hoogtepunt, maar als ik met Bruce Springsteen op de foto kan dan ga ik door het lint!” Een mooi toekomstbeeld!

Meer weten?

Werken bij de Johan Cruijff ArenA is voor Hidde Salverda al jaren een mooie ervaring. Benieuwd hoe andere functies te werk gaan of wil je solliciteren? Klik hier om naar al onze blog- en nieuwsitems te gaan en hier om onze vacatures te bekijken.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer