Duurzaam

ArenA helpt concerten verder te verduurzamen

De Johan Cruijff ArenA draagt actief bij aan de verdere verduurzaming van concerten zoals die van Coldplay. De wereldberoemde band doet de ArenA weer aan met hun duurzame Music of the Spheres tour.

Zo liggen er op het dak van ons stadion 4.200 zonnepanelen waarmee we onze mega batterij, gemaakt van oude batterijen uit elektrische voertuigen, met groene energie kunnen laden. Op deze manier voorzien we ons stadion van een deel van de benodigde energie voor onze evenementen.

Daarnaast werken we met onze cateraar toe naar een volledig Co2 neutrale VIP-catering onder andere door verspilling en niet-herbruikbare verpakkingen uit te bannen en restproducten te hergebruiken.

Deze zomer hebben wij tijdens onze concerten een recyclesysteem voor alle plastic bekers gehanteerd om zo een betere afvalscheiding te realiseren en zo het recyclepercentage van de plastic bekers te verhogen.

Sinds kort bevindt zich naast de ArenA een slimme biovergister die voedselafval van de ArenA en andere bedrijven uit Amsterdam Zuid Oost gaat omzetten in groene energie voor het stadion.

Samen met onze partner Close willen we met de app het gedrag van bezoekers aanpassen zodat men duurzamere keuzes maakt. Zo vragen we bijvoorbeeld hoe men naar de Arena reist, om vervolgens suggesties voor openbaar vervoer aan te dragen.

Tijdens de concerten van Coldplay worden metingen gedaan op het gebied van duurzaamheid uit te voeren om daar over te kunnen rapporteren en van te leren voor de toekomst. Op deze manier dragen de duurzame concerten van Coldplay bij aan onze Net Positive ambitie.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer