Bij de Johan Cruijff ArenA staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom hanteren wij tijdens onze evenementen deze zomer een recyclesysteem voor alle plastic bekers in het stadion. Hiermee hopen we en betere afvalscheiding te realiseren, om zo het recyclepercentage van de plastic bekers te verhogen. Wat betekent dit voor jou als bezoeker? Lees snel verder.


Hoe het werkt

  1. Bij binnenkomst krijg je een bekermunt bij één van de muntuitdelers;
  2. Deze bekermunt lever je in bij je eerste bestelling aan de bar;
  3. Lever je lege beker bij de volgende bestelling weer in zodat je alleen de consumptieprijs betaalt. Geen lege beker? Dan betaal je een bijdrage van € 0,50* cent per beker;
  4. Laatste drankje gehad? Breng ook deze beker terug naar de bar of doe deze in een daarvoor bestemde afvalbak.

Bedankt voor het samen schoonhouden van ons stadion!

*Geen restitutie mogelijk.

Beker kwijtgeraakt?

Dan betaal je €0,50-* cent voor een nieuwe beker.

*Geen restitutie mogelijk.

Waar haal ik mijn bekermunt?

Je krijgt je bekermunt uitgereikt van één van de muntuitdelers tot een kwartier na aanvang van de hoofd act. Ben je later? Dan is de bekermunt te verkrijgen bij een steward bij de ingang.

Waar laat ik mijn beker als ik de Johan Cruijff ArenA verlaat?

Wanneer je het stadion weer verlaat kan je je beker inleveren bij één van de bars die je tegenkomt op weg naar de uitgang. Of je gooit je beker in één van de daarvoor bestemde afvalbakken.

Wat gebeurt er met de bekers die zijn ingeleverd?

Na het evenement zorgen wij dat alle bekers apart worden ingezameld en afgeleverd bij onze afvalverwerker. Daar worden de bekers tot pet korrels geperst, waarvan weer nieuwe bekers worden gemaakt.