Johan Cruijff ArenA

De AV en IT-specialist zet de ArenA aan

De AV en IT-specialist zet de ArenA aan
Licht, geluid, liften, kassa’s... Rondom evenementen in de Johan Cruijff ArenA gebeurt natuurlijk een hoop op technisch vlak. Een onmisbare schakel in dat geheel is onze AV en IT-specialist. Martin Wielaart, manager Gebouw en Techniek, vertelt wát deze functie zo mooi maakt.

Concerten

“Geen dag is hetzelfde”, vertelt Martin. “Stel de show van Harry Styles staat op het programma. De organisator klopt al maanden van tevoren aan bij ons. Hoeveel tijd is er nodig voor de opbouw van het podium? Hoe zwaar is dat podium? Want is er nodig voor het licht en geluid?” In de aanloop naar zo’n concert kom je dan als AV en IT-specialist in beeld. Martin: “Je schakelt met externe partijen die helpen met de benodigde techniek. Je zorgt dat de logistiek goed geregeld is. Op de dag van het evenement sta je iedereen bij, zorg je dat alles goed verloopt. Tijdens evenementen van wereldformaat lopen er 1500 medewerkers bij ons rond. Er valt dan altijd wel ergens een technisch klusje te klaren.”

Ajax

Op de wedstrijddagen van Ajax ben je volop in de weer. “Doellijntechnologie, de VAR, de techniek voor de pers... Je werkt er allemaal aan mee. Je zorgt ervoor dat alles werkt, en vooral blijft werken.” Het kan altijd gebeuren dat er een kassa of een biertap stukgaat “Da’s klein leed, maar voor de persoon die daarmee te maken krijgt heel vervelend. En we willen natuurlijk niet dat een bezoeker op zijn of haar biertje hoeft te wachten. Die problemen verhelp je, zo zorg je voor een topevenement voor iedereen.”

Ook voor de vele businessevenementen staat de AV en IT-specialist paraat. Martin: “Het hele jaar door gebeurt er van alles in onze zalen. Van congressen tot modeshows. Ook daar regel je de techniek voor. Maar daar is vooral de planning vaak een uitdaging. Stel, er is op zaterdagavond nog een wedstrijd en op zondagochtend begint de opbouw voor een congres alweer. Dan zorg je ervoor dat dat logistiek allemaal past.”

Top of the bill

Het werk is dus afwisselend en absoluut geen bureaufunctie. “Als je in totaal een dag in de week achter je bureau zit, is het veel”, legt Martin uit. “Je bent echt de hele dag in de weer. En het is een baan waar tijdsdruk bij komt kijken. Je moet stressbestendig zijn en veel verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Het totaalgevoel van zo’n evenement moet in je genen zitten. Het moet jouw ArenA worden, jouw evenement.”

Daar krijg je dan wel een fantastische baan voor terug. “Bij de ArenA kom je meteen bij de top of the bill terecht. Je werkt rondom fantastische voetbalwedstrijden en evenementen. Bijvoorbeeld een Harry Styles of een Coldplay, wat zij meenemen voor een show is het summum van techniek. Da’s geweldig om aan mee te mogen werken.”

Word onze nieuwe AV en IT-specialist!

The Johan Cruijff ArenA is always on the move

Also going on