Johan Cruijff ArenA

Bidbook WK Vrouwenvoetbal 2027 officieel overhandigd aan FIFA

Bidbook WK Vrouwenvoetbal 2027 officieel overhandigd aan FIFA
De KNVB heeft samen met de Belgische en Duitse voetbalbond vandaag, 8 december 2023, hun officiële kandidatuur voor het WK Vrouwenvoetbal in 2027 aan de FIFA overhandigd. De ambitie is duidelijk: tijdens de zomer van 2027 moeten alle voetbalfans te vinden zijn in de stadions van België, Duitsland en Nederland.

Indruk op grote schaal

Wij zijn trots dat de Johan Cruijff ArenA onderdeel uitmaakt van dit bid in de vorm van één van de mogelijke speelstadions. Met het ambitieuze plan waarin duurzaamheid en een compact en commercieel aantrekkelijk WK met unieke fanbeleving centraal staat, is het evident dat dit toernooi grote indruk zal maken op de wereldwijde ontwikkeling van het vrouwenvoetbal.

Duurzaamheidsambitie

De voetbalorganisaties hebben te kennen gegeven het meest duurzame WK ooit te willen organiseren. Daar zijn ook de speelsteden op uitgezocht. Met de duidelijke duurzaamheidsambitie die wij als ArenA hebben, worden wij natuurlijk enorm blij van deze doelstellingen.

Het belangrijkste element in de bid op het gebied van duurzaamheid is het transport. Zo wordt de afstand tussen speelsteden zoveel mogelijk beperkt en er is een uitgebreid en betaalbaar aanbod van openbaar vervoer opgenomen in het plan.

Manager vrouwenvoetbal, Lucienne Reichardt over Breaking New Ground:

"Breaking New Ground gaat voor de hoogste kwaliteit in alle facetten, met als doel vrouwenvoetbal naar ongekende hoogten te brengen. Een katalysator voor de positie van alle vrouwen in het voetbal, van spelers tot coaches en van scheidsrechters tot bestuurders om een inclusieve en evenwichtige vertegenwoordiging te bevorderen."

"Onze ambitie reikt verder dan de grenzen van België, Nederland of Duitsland; we streven naar een toernooi dat bijdraagt aan de wereldwijde positieve en duurzame ontwikkeling van het vrouwenvoetbal door internationale verbindingen te leggen. BNG moet ons en de rest van de wereld inspireren.”

The Johan Cruijff ArenA is always on the move

Also going on