Evenementen

Alles wat je kan verwachten van Huis van Oranje 2022

Alles wat je kan verwachten van Huis van Oranje 2022
Het WK 2022 komt steeds dichterbij en de wedstrijden van het Nederlands elftal dus ook! Tijdens het WK transformeert de Johan Cruijff ArenA tot 'Huis van Oranje'. De wedstrijden van Oranje worden live uitgezonden op grote schermen, tijdens het grootste Oranjefeest in de ArenA ooit. Alles wat je wil weten over deze Oranjeavonden vind je hier op deze pagina.

First things first: wat is Huis van Oranje?

Stel je voor: je bent met 55.000 andere Oranjefans in de Johan Cruijff ArenA. Op grote schermen zie je het Nederlands elftal live spelen tijdens het Wereldkampioenschap en juich je samen met alle fans bij ieder doelpunt van Oranje. Voorafgaand aan de wedstrijd kom je al helemaal in de sfeer met de pre-show van topartiesten, blikken we samen vooruit op de wedstrijd en geniet je in de rust van een spectaculaire halftime-show.

Dat alles is Huis van Oranje! Ben jij er ook bij op 9 december om samen met alle bezoekers het Nederlands elftal te steunen en naar de overwinning juichen.

De line-up

De avonden worden gehost door niemand minder dan Soufiane Touzani, Emma Heesters en Jack van Gelder. Zij zorgen ervoor dat iedereen een onvergetelijke avond beleeft tijdens de wedstrijden van Oranje!

Iedere wedstrijd start met een muzikale show met artiesten als Ronnie Flex, Flemming, Typhoon en Emma Heesters. De halftime-show in de rust wordt bij Nederland – Ecuador verzorgt door DJ La Fuente, die tijdens de wedstrijd van Nederland - België afgelopen 25 september al een voorproefje gaf. En nog meer goed nieuws: er worden in de komende weken nog meer namen toegevoegd aan deze line-up!

❗ Goed nieuws! De volledige line-up is inmiddels bekend. Benieuwd wie er op staat? Lees hier ons blog!

Wie, wat, waar en wanneer?

 • Voor wie is Huis van Oranje?
  Voor iedereen die fan is van het Nederlands elftal en van muziek houdt!
 • Wat is er te doen?
  Door de megaschermen die in de Johan Cruijff ArenA worden opgehangen kun je vanaf iedere stoel de wedstrijd perfect volgen, het wordt de ultieme “viewing experience”. Dansen, zingen, juichen en live naar het Nederlands elftal kijken op het WK 2022.
 • Wat moet ik aan?
  We geven elkaar geen rare blikken tijdens dit event, dus iedereen mag zich kleden zoals die wil! Oranje kleding wordt wel aangeraden ;)
 • Waar is Huis van Oranje?
  In de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam!
 • Waar kan ik tickets kopen?
  Als je op deze link klikt word je meegenomen naar de ticketshop van de KNVB.
 • Wanneer begint het feest?
  De wedstrijd Nederland – Argentinië start om 20:00, maar om 18:00 start de muzikale warming-up! De deuren voor Huis van Oranje zullen open zijn vanaf 17:30.

Tip voor mensen die met de auto reizen! Heb je lege stoelen over? Bied je rit dan aan in de Slinger Widget. Zo ontmoet je andere Oranjefans en geef je ze een gezellige rit naar de ArenA! Je vindt de Slinger Widget bij elk kalenderitem.

Dus... zien we je dan?

De Johan Cruijff ArenA is al hard bezig met alle voorbereidingen voor Huis van Oranje. Onze Oranjeshirts, make-up en sjaals liggen al klaar. Haal jouw Oranje-outfit alvast van zolder en bestel je tickets nu!

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer