Evenementen

Aantal fans in stadion bij EURO 2020 in de Amsterdam ArenA omhoog bijgesteld

De tribunes van de Johan Cruijff ArenA mogen bij de wedstrijden op EURO 2020 voor een derde worden gevuld met publiek. Die garantie heeft het kabinet in afstemming met de gemeente Amsterdam, de KNVB en de toernooiorganisatie vandaag afgegeven. Dat komt neer op circa 16.000 toeschouwers per wedstrijd. Tijdens de wedstrijden vindt nieuw onderzoek plaats van Fieldlab Evenementen, waardoor publiek onder voorwaarden deze wedstrijden kan bijwonen.

In april werd al duidelijk dat tenminste een kwart van de Johan Cruijff ArenA gevuld mocht worden. Op basis van de resultaten van de verschillende Fieldlab-onderzoeken, de epidemiologische situatie in juni en de afname van de druk op de zorg, is de bezettingsgraad nu opgeschaald naar een derde. Alle bezoekers die bij de wedstrijden van EURO 2020 in Amsterdam aanwezig willen zijn, moeten voldoen aan de veiligheidsprotocollen van het onderzoek van Fieldlab Evenementen en krijgen pas toegang op vertoon van een negatief coronatestresultaat.

Tickets

De organisatie van EURO 2020 buigt zich nu over de beste verdeling van de nieuw vrijgekomen EKkaarten in het stadion en de verspreiding onder de voetballiefhebbers.

Iconisch evenement

“Het is fantastisch dat de coronasituatie steeds beter onder controle lijkt te zijn en er dus steeds meer mogelijk is”, reageert Gijs de Jong, toernooidirecteur van EURO 2020. “We zijn dan ook heel blij dat we nu nog meer fans gelukkig kunnen maken. Mooi dat deze opschaling op een veilige en verantwoorde manier kan. Daar hebben we met het ministerie van VWS, de gemeente Amsterdam en andere partners hard aan gewerkt. EURO 2020 in Amsterdam is net als het Eurovisie Songfestival in Rotterdam een iconisch evenement. Daar wil je gewoon zoveel mogelijk mensen bij hebben. Fans die Oranje na al die jaren eindelijk weer op een eindtoernooi kunnen zien spelen. Daarnaast wordt hierdoor ook de beleving buiten het stadion groter. Al met al is dit een fantastische steun in de rug voor iedereen met een oranje hart en zeker ook voor het Nederlands elftal.”

Over EURO 2020

Vanwege het zestigjarig jubileum van het Europees kampioenschap in 2020 heeft de UEFA gekozen voor een bijzondere opzet: een evenement waar de 24 gekwalificeerde landen in elf verschillende Europese steden spelen. De speelsteden van EURO 2020 zijn Amsterdam, Bakoe, Boedapest, Boekarest, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome, Sevilla en St. Petersburg. De openingswedstrijd wordt op 11 juni in Rome gespeeld en de halve finales op 6 en 7 juli in Londen, net als de finale op 11 juli.

UEFA EURO 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door de KNVB, de gemeente Amsterdam, Schiphol Airport en de Johan Cruijff ArenA. Meer informatie: www.euro2020amsterdam.nl

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer