Blog

Allemaal in de ArenA: Terugblik 2022

Allemaal in de ArenA: Terugblik 2022
In 2022 hebben we in de Johan Cruijff ArenA een aantal hele mooie events meegemaakt, zowel groot als klein! In dit blog blikken we terug op 5 bijzondere evenementen in 2022. Bij welke van onderstaande events zijn jullie geweest? Onderaan de pagina bekijk je alle hoogtepunten in onze ArenA Timelapse.

🏃🏾 14K Cruyff Foundation – 24 april 2022

Op zondag 24 april 2022 liepen duizenden mensen de Cruyff Legacy 14K – de marathon haalde voor de zesde keer geld op om de ontwikkeling van kinderen in sport en spel te stimuleren. De 14K begon weer in de Johan Cruijff ArenA en er waren verschillende routes zodat ook de kleinste mee konden rennen of wandelen. Er is in totaal €385.014 opgehaald voor de Cruyff Foundation.

🎸 Concertzomer

In 2022 konden concerten weer zoals gewoon plaatsvinden en ook dat werd gemerkt in de Johan Cruijff ArenA. Artiesten als de Rolling Stones en Ed Sheeran kwamen langs, en Sensation White kon ook weer plaatsvinden! Ed Sheeran wist in één weekend ruim 140.000 bezoekers naar de Johan Cruijff ArenA te laten komen. Wij hebben genoten van de muziek en lekker gedanst met alle duizenden bezoekers voor deze evenementen. Jullie ook?

🌱 Nederland - België – 25 september 2022

Op zondag 25 september speelde het Nederlands elftal tegen België in de Johan Cruijff ArenA. Deze wedstrijd werd met 1-0 gewonnen, en bij de ArenA zijn we een beetje van mening dat dit kwam door onze Assistent Grasmeester. In september deelden we samen met de KNVB en Heineken het nieuws dat voetbal- en grasliefhebbers zich konden aanmelden om mogelijk voor één dag Assistent te zijn van onze Grasmeester Roy. De gelukkige winnares was Sylvia, die in een compleet oranje outfit heeft meegelopen met het grasteam van de ArenA. Het was een mooie dag voor iedereen!

🔊 AMF en Champions League – 22 en 26 oktober 2022

Amsterdam Dance Event kon in 2022 eindelijk weer zoals we gewend zijn plaatsvinden. Dit betekende ook dat we weer een gevulde Johan Cruijff ArenA hadden tijdens Amsterdam Music Festival op 22 oktober! Artiesten als Armin van Buuren, Martin Garrix en Tiësto zorgden voor een geweldige nacht voor 35.000 liefhebbers van dancemuziek, waarvan meer dan de helft uit het buitenland kwamen.

Slechts een paar dagen na AMF werd de Johan Cruijff ArenA op 26 oktober weer een locatie waar Ajax kon voetballen tijdens de Champions League. Ze verloren de wedstrijd tegen Liverpool helaas, maar de sfeer zat er bij de Ajacieden zoals altijd goed in!

🕺🏼 Winterstop

Ook in de koude maanden was het feest in de ArenA. Zo stonden de Toppers na jaren eindelijk weer op het podium in de ArenA voor drie avonden in november! Tienduizenden mensen konden weer meezingen met nationale en internationale hits in het thema Flower Power Purple. Kort hierna werd de Johan Cruijff ArenA voor drie avonden omgetoverd in Huis van Oranje - de grootste kroeg van Nederland, megaschermen die het WK uit Qatar live vertoonden, live optredens van artiesten en tienduizenden Oranjesupporters. Het was een mooi feest!

Een heel jaar in enkele minuten

Als afsluiter van 2022 hebben we een timelapse van de Johan Cruijff ArenA van dit jaar. De grootste wedstrijden en evenementen kijk je terug in een paar minuten. Kijk de video hieronder terug en beleef een terugblik van 2022: een jaar vol onvergetelijke evenementen!

Bedankt voor jullie steun dit jaar!

Dit waren een aantal van de bijzondere events die in 2022 hebben plaatsgevonden. Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, concerten en events in de Johan Cruijff ArenA? Volg ons dan op Instagram, Twitter en Facebook!

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer