Toegankelijkheid


De Johan Cruijff ArenA is er voor iedereen. Voor oud en jong, slechtziend, in een rolstoel of met een tijdelijk ongemak. Wij hebben de afgelopen jaren ons uiterste best gedaan om het stadion voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken.

LIFTEN EN ROLTRAPPEN

Liften en roltrappen maken het stadion ook goed begaanbaar voor mensen met een mobiliteitsbeperking. De liften gaan naar het hoogste niveau en bevinden zich bij Hoofdingang E en de ingangen aan de doelzijden: B en H. Roltrappen naar de eerste en tweede ring vindt u bij Hoofdingang E en de ingangen A, C, G, J. Bij ingang M gaat de roltrap tot aan de eerste ring. 

Afhankelijk van het evenement zit u meestal tussen de eerste en tweede ring achter één van de twee doelen, of op een speciaal platform op het veld.

SPECIALE PLEKKEN TIJDENS AJAX & knvb WEDSTRIJDEN

Rolstoelgebonden supporters zitten tijdens de Ajax en KNVB wedstrijden op een speciaal platform aan de Noordzijde of tussen de eerste en tweede ring achter één van de twee doelen. Ook voor hun begeleiders is hier plek.

CONCERTEN EN ANDERE EVENEMENTEN

Wilt u naar een concert of ander evenement en bent u rolstoelgebonden? Bestel uw kaarten bij de organisator van het evenement en vermeld duidelijk dat u in een rolstoel zit.Afhankelijk van het evenement zit u meestal tussen de eerste en tweede ring achter één van de twee doelen, of op een speciaal platform op het veld.

AJAX AUDIO VOOR SLECHTZIENDEN

Op het platform achter het doel aan de Noordkant zijn speciale plaatsen met een radioverbinding. Als slechtziende hoort u een live radioverslag van de voetbalwedstrijd, verzorgd door speciale gastverslaggevers. Dit zijn BN-ers of aankomende radioreporters.

Mag ik een geleide- of hulphond meenemen?

Indien u aangewezen bent op een hulp- of geleidehond is deze welkom, maar dient u wel over een mindervalide kaart voor het evenement te beschikken. We vragen u om vooraf even contact op te nemen met de organisator van het evenement zodat we de komst van uw hulp- of geleidehond in de drukke stadionomgeving kunnen voorbereiden. Bij Ajax wedstrijden kunt u het best contact opnemen via: ajax.nl/contact