Smart Stadium

Sportinnovator en ArenA vergroten samenwerking om groei sportinnovaties te stimuleren

Sportinnovator en ArenA vergroten samenwerking om groei sportinnovaties te stimuleren
De Johan Cruijff ArenA is toegetreden tot het Sportinnovator-netwerk als Certified Partner van Sportinnovator. Sportinnovator is het sportinnovatienetwerk van Nederland. Sportinnovator en ArenA intensiveren hun samenwerking om de ontwikkeling van Nederlandse sportinnovaties nationaal en internationaal verder te brengen.

De samenwerking heeft al geresulteerd in de realisatie van het aerosolen-onderzoek van de TU Eindhoven in de ArenA. Net als een succesvolle pilot met een digitale controlekamer om sportlocaties veiliger en gezonder te maken met behulp van het Calculus dashboard.

‘Innovaties die we samen met Sportinnovator, haar gecertificeerde Sportinnovator-centra en onze partners in de ArenA kunnen ontwikkelen en testen, kunnen zeer geschikt zijn om een bezoek aan stadions als de ArenA en andere sportlocaties nog leuker, aangenamer en duurzamer te maken. Daarnaast zijn dit vaak slimme oplossingen die ook de leefbaarheid in een stad kunnen verbeteren. Daar dragen we graag aan bij’, aldus Sander van Stiphout, programmamanager Innovatie Johan Cruijff ArenA.

Aarnout Brombacher, Hoogleraar Technische Universiteit Eindhoven en lid van het Topteam Sport: “De thema’s die de Johan Cruijff ArenA inbrengt in het Sportinnovator-netwerk, duurzaamheid en fanbeleving, zijn een welkome aanvulling op de innovatiethema’s die al in het Sportinnovator-netwerk zitten. Met de toetreding van de ArenA wordt ons sportinnovatienetwerk in Nederland steeds verder uitgebreid en vinden steeds meer partijen elkaar op het gebied van sportinnovatie. Het is mooi om te zien hoe de 17 gecertificeerde Sportinnovator-centra onlangs samenkwamen in de ArenA om te samenwerken op het gebied van sportinnovatie. Hier kan de sportwereld van profiteren. En niet alleen de sport maar ook de wetenschap, het bedrijfsleven en overheden.”

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer