Smart Stadium

Nieuw platform voor ArenA-partner Amsterdam Smart City

Nieuw platform voor ArenA-partner Amsterdam Smart City
De ArenA en Amsterdam Smart City werken al jaren samen aan de leefbare en slimme stad Amsterdam. Vanaf vandaag zet Amsterdam Smart City een geheel vernieuwd platform voor iedereen die wil bijdragen aan een slimme stad online. Want zoals Johan Cruijff zei: ‘winnen doe je met z’n allen’.

Bij de Johan Cruijff ArenA is innovatie de drijvende kracht achter onze services, publieksbeleving en ons duurzame stadion. We onderscheiden ons doordat we samen met publieke en private partners innovaties ontwikkelen, testen en implementeren.

De ArenA houdt zich bezig met grensverleggende Smart Stadium- en Smart City-toepassingen: oplossingen voor vraagstukken die leven in het stadion, de wijk en de stad. Als fieldlab voor innovatie richten we ons op de ultieme visitor engagement, mobiliteit, veiligheid, duurzaamheid, facility management en inclusiviteit met een belangrijke rol voor digitalisering.

Vernieuwd platform
Het Amsterdam Smart City-platform heeft inmiddels meer dan 8.000 leden en 500 organisaties en staat nu vier jaar online. En sindsdien is er veel gebeurd. Met de vele nieuwe leden, is er ook een grote dosis aan content geplaatst. Met als gezamenlijk doel de vraag te beantwoorden: “Hoe bouwen we de écht slimme stad?”. Een stad waarbij tech altijd als middel wordt ingezet, nooit als doel. De mens staat hierin centraal.

Wil je zien wat er nieuw is of andere smart city experts vinden om mee samen te werken? Neem dan een kijkje op het nieuwe platform.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer