Smart Stadium

Europese voetbalorganisaties lanceren open innovatieprogramma voor voetbal in Coronatijd

Europese voetbalorganisaties lanceren open innovatieprogramma voor voetbal in Coronatijd
Diverse Europese voetbalorganisaties, waaronder de UEFA, de KNVB, City Football Group, AFC Ajax en de Johan Cruijff ArenA, hebben de handen ineengeslagen om het voetbal aan te passen op de huidige coronapandemie. Nu een aantal competities is gestaakt, EURO2020 is uitgesteld en de competities in Engeland, Spanje, Italië en Duitsland het zonder publiek moeten stellen, roepen deze organisaties bedrijven op om met slimme innovaties het voetbal opnieuw uit te vinden in de coronatijd: hoe hou je de fans betrokken zonder dat ze het stadion mogen bezoeken? Hoe creëer je een veilige, aantrekkelijke omgeving voor fans, spelers en stadionpersoneel? Hoe kun je ervoor zorgen dat de jeugd en amateurs onbezorgd kunnen blijven voetballen?

Onder de vlag van het 'Football Innovation Platform' zullen deze organisaties zich richten op innovaties voor fans, spelers, media, clubs, stadions, competities en bonden.

Het eerste initiatief dat vandaag wordt gelanceerd, Reimagine Football, omvat een wereldwijde zoektocht naar innovaties die het voetbal kunnen helpen aanpassen aan de impact van COVID-19. Bedrijven kunnen hun oplossingen indienen op een online platform. Leden van het Football Innovation Platform zullen zelfstandig nieuwe oplossingen uit het programma selecteren en implementeren. Het doel is om de meest veelbelovende oplossingen zo snel mogelijk in de praktijk van het voetbal te brengen. Het platform kan worden gebruikt door de voetbalgemeenschap en andere organisaties om kennis uit te wisselen en de onderlinge samenwerking te bevorderen.

Het Football Innovation Platform heeft vier thema's gekozen voor de zoektocht naar slimme innovaties:

#1 'De fans thuis'

Hoe kunnen we de fans die niet aanwezig kunnen zijn in het stadion betrekken en de commerciële en mediapartners toegevoegde waarde bieden?

#2 Stadionoperatie

Hoe kunnen we onze operationele activiteiten en de bijbehorende beveiligingsprocessen optimaliseren om zo veel mogelijk fans op een veilige en verantwoorde manier in het stadion te kunnen toelaten?

#3 Stadionbezoekers

Hoe kunnen we de ervaring van onze bezoekers voor, tijdens en na de wedstrijd in het stadion verbeteren ondanks de beperkingen vanwege COVID-19?

#4 Amateurvoetbal

Welke nieuwe manieren zijn er om onze amateurs en recreanten betrokken en gemotiveerd te houden (in een veilige, gezonde omgeving)?

Reimagine Football is een initiatief van de Johan Cruijff ArenA, KNVB, City Football Group en AFC Ajax en wordt gesteund door UEFA Innovation Hub en medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het programma wordt vormgegeven door KPMG.

Organisaties met een veelbelovende innovatie of oplossing wordt gevraagd zich te registreren op www.reimaginefootball.com. Uiterste inschrijving: woensdag 12 augustus 2020.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer