Smart Stadium

COVID Buzzer van KPN getest bij Johan Cruijff ArenA Tour

COVID Buzzer van KPN getest bij Johan Cruijff ArenA Tour
Vóór de lockdown is de COVID Buzzer, de nieuwste innovatie van KPN, uitgebreid getest bij de Johan Cruijff ArenA Tour. Ook als de deuren van het stadion weer open gaan, zal de COVID Buzzer bijdragen aan een veilig tourbezoek in tijden van COVID-19. De buzzer is een apparaatje dat gaat trillen en knipperen als iemand binnen 1,5 meter afstand komt op basis van Ultra-Wideband technologie. Een innovatie die ook kan bijdragen aan het veilig bezoeken van wedstijden en concerten.

Anderhalve meter afstand. Iedereen heeft er inmiddels mee te maken maar soms is het best lastig om in te schatten wat de juiste afstand is. Om bezoekers te helpen heeft KPN met partner Advanced Solutions Nederland (ASN) de COVID Buzzer ontwikkeld. De Johan Cruijff ArenA zet deze innovatie in om bezoekers veilig een tour te laten maken door de ArenA. Als iemand tijdens de rondleiding te dicht op een andere bezoeker of personeel staat, gaat de buzzer af. Staat diegene weer op de juiste afstand dan stopt de buzzer weer.

In de COVID Buzzer zit een zogenaamde Ultra Wide Band Sensor die aangesloten is op het netwerk. Hiermee kun je vergeleken met bluetooth veel preciezer en sneller vaststellen waar iemand is. De buzzers communiceren onderling en houden zo de afstand van anderhalve meter in de gaten. De COVID Buzzer is ook volledig anoniem waardoor de privacy van de bezoeker gewaarborgd is. De COVID Buzzer van KPN is niet alleen handig voor de bezoeker zelf. De opgehaalde data uit de buzzer geeft namelijk inzicht in waar de afstandsregels het meeste in het geding komen. De ArenA kan daardoor direct aanpassingen doorvoeren om de situatie te verbeteren.

Zo kan de COVID Buzzer van KPN een hulpmiddel worden voor organisaties in de cultuur- en evenementensector om op termijn meer mensen veilig toe te laten tot hun locaties.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer