Maatschappelijk

Treed in de voetsporen van Cruijff en kom in beweging voor de toekomst!

Treed in de voetsporen van Cruijff en kom in beweging voor de toekomst!
De Cruyff Legacy 14K 2021 gaat door. De organisatie kiest dit jaar voor een alternatieve invulling; een virtuele editie via een speciale app. Het bijzondere sportevenement vindt plaats op zondag 25 april. Door middel van de eRoutes-app is het mogelijk om als deelnemer de Kids Run(1,4K), 5K, 14K, 21of zelfs 42K te rennen of te wandelen op een door jou gekozen locatie. De vorm is dit jaar anders, het doel nog hetzelfde: Geld ophalen om kwetsbare kinderen de ruimte te geven om te sporten en te bewegen.

Johan Cruyff Foundation ambassadrice Anouk Hoogendijk: ‘Met deze virtuele editie kunnen we op 25 april toch lekker bewegen én geld ophalen voor de Cruyff Foundation. Natuurlijk is het jammer dat het evenement niet door kan gaan in de vorm van eerdere edities. Met zijn allen rennen of wandelen, het saamhorigheidsgevoel, dat is natuurlijk het aller gaafst. Maar laten we vooral genieten van wat er wel kan!’

Zondag 25 april

Het evenement vindt plaats op zondag 25 april. Op deze dag kan je tijdens het lopen luisteren naar een live radio-uitzending gehost door Evelien de Bruijn. Hierin hoor je onder andere de favoriete muzieknummers van diverse deelnemers en vertellen vrienden en bekenden over Johan.

Wil je liever op een andere dag lopen? Dat kan! De app is namelijk te gebruiken van 19 april tot en met 19 mei.


De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer