Maatschappelijk

’s Werelds eerste CyberPaspoort voor kinderen uitgereikt in de Johan Cruijff ArenA

’s Werelds eerste CyberPaspoort voor kinderen uitgereikt in de Johan Cruijff ArenA
Hans de Vries, Directeur Nationaal Cyber Security Centrum, heeft ‘s werelds eerste CyberPaspoort voor kinderen uitgereikt in de Johan Cruijff ArenA.

De fanatiekste Cyber Agents uit Amsterdam zijn de eerste kinderen die het CyberPaspoort ontvangen. Dilan Yeṣilgöz-Zegerius, Nederlandse Minister van Justitie en Veiligheid, ondersteunt het initiatief: “Kinderen zijn de toekomst van Nederland en helpen door dit initiatief mee aan een veilige en eerlijke digitale toekomst voor iedereen. Nu is het namelijk nog niet veilig genoeg. Cybercriminelen stelen bijvoorbeeld geld en kennis van mensen en ook bedrijven. Met HackShield leren kinderen hoe je slim en alert wordt in de digitale wereld. Zo zorgen ook zij ervoor dat cybercriminelen geen kans meer krijgen of dat online pesten stopt.”

Het eerste CyberPaspoort ter wereld is een uniek ‘reisdocument’ voor kinderen waarmee ze met hun kennis veilig de digitale wereld over kunnen reizen. Het lesprogramma en spel HackShield helpt kinderen tussen de 8-12 jaar bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden.

Gemeente Amsterdam is officieel aangesloten bij HackShield. Inmiddels kent de gemeente 1234 Cyber Agents. De Johan Cruijff ArenA ondersteunt het initiatief om Amsterdamse kinderen te leren op een veilige manier op het internet te surfen.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer