Maatschappelijk

Johan Cruyff Institute en Johan Cruijff ArenA sluiten strategische alliantie

Johan Cruyff Institute en Johan Cruijff ArenA sluiten strategische alliantie
Het Johan Cruyff Institute en de Johan Cruijff ArenA hebben overeenstemming bereikt over het aangaan van een strategische alliantie. Ze gaan zich samen inzetten voor de overdracht van kennis en talent op het gebied van innovatie en ontwikkeling in sportmanagement. De samenwerking gaat 1 januari 2021 in voor een eerste periode van drie jaar.

Het Johan Cruyff Institute en de Johan Cruijff ArenA verenigen hun krachten om de overdracht van kennis en talent te versterken door middel van gezamenlijke acties die hun maatschappelijke impact op internationale schaal vergroten. Daarnaast zetten ze zich in om de ontwikkeling van zowel de medewerkers van de Johan Cruijff ArenA als het netwerk van studenten en alumni van het Johan Cruyff Institute te bevorderen.

De samenwerking beoogt:

- het creëren van academische inhoud en best practices in de ArenA op het gebied van slimme stadions, digitale transformatie en data-analyse in de sport;

- De ontwikkeling van het talent van de medewerkers van de Johan Cruijff ArenA en haar strategische partners van de Amsterdam Innovation ArenA door middel van opleidingen.

- Gezamenlijke samenwerking bij de ontwikkeling van adviesprojecten,

- Samenwerking in internationale projecten vanuit het wereldwijde netwerk van het Johan Cruyff Institute en de Johan Cruijff ArenA

- de organisatie van activiteiten in het Nederlandse onderwijsnetwerk (de Johan Cruyff College en de Johan Cruyff Academy) in de verschillende vakgebieden van de ArenA.

Henk Markerink, CEO van de Johan Cruijff ArenA: “We zijn erg blij dat we met deze samenwerking het Johan Cruyff Institute, een academische instelling die internationaal hoog aangeschreven staat, kunnen versterken. We kunnen het alleen maar toejuichen dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren om studenten, vaak (oud-) topsporters, internationaal nog beter te laten kennismaken met de Amsterdamse ondernemersgeest. ”

Mariël Koerhuis, algemeen directeur van het Johan Cruyff Institute: "We zijn er trots op deze weg in te slaan met een partner, als de Johan Cruijff ArenA, die een internationale koploper is als slim stadion. Een partner die dezelfde naam draagt, hetzelfde doel dient en de passie voor digitale transformatie deelt ten gunste van het doorbreken van de sociale paradigma's, onze paden moesten elkaar op een gegeven moment kruizen. De tijd is gekomen, op dag # 14. "

Over het Johan Cruyff Institute:

Het is de academische erfenis van Johan Cruijff. Sinds de oprichting in 2002 heeft het Johan Cruyff Institute atleten, sportmanagers en andere professionals opgeleid in sportmanagement, sportmarketing, sponsoring, voetbalzaken en coaching. De groei is niet te stoppen en biedt momenteel 92 programma's, heeft 12 kantoren over de hele wereld, met fysieke aanwezigheid in Spanje, Nederland, Peru, Mexico en Zweden, en internationale agenten in 13 verschillende landen. Inmiddels hebben meer dan 10.000 deelnemers gestudeerd in de klaslokalen van het Cruyff Institure, zowel op de campus als online.

De instelling heeft de afgelopen jaren overeenkomsten gesloten met belangrijke entiteiten in de sportsector en neemt deel aan de belangrijkste sportmanagementcongressen op het internationale toneel. Het Johan Cruyff Institute is een gevorderde ondertekenaar van het PRME-initiatief (Principles for Responsible Education), ondersteund door de Verenigde Naties, voor zijn inzet voor de transformatie van bedrijfs- en managementonderwijs door middel van de training van verantwoordelijke leiders.

Over de Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA is hét voetbalstadion van Nederland, thuishaven van AFC Ajax en het Nederlands elftal. Het is tevens de multifunctionele accommodatie voor zowel grootschalige, nationale en internationale muziek- en dance-events als bijeenkomsten in (vooral) het zakelijke segment. Deze activiteiten vinden plaats in nauwe samenwerking met diverse partners. Hoogwaardige dienstverlening, state-of-the-art faciliteiten, veiligheid en optimale publieksbeleving vormen de belangrijkste strategische pijlers.

De Johan Cruijff ArenA is een van de duurzaamste stadions ter wereld en wordt internationaal beschouwd als rolmodel voor moderne stadionbouw en -exploitatie. De Amsterdam Innovation Arena fungeert als living lab en showroom voor innovatieve concepten voor stadionmanagement en event experience. Traditioneel bekend als Amsterdam ArenA, werd het stadion in oktober 2018 omgedoopt tot Johan Cruijff ArenA ter ere van de beste speler in de geschiedenis van het land.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer