Johan Cruijff ArenA

Vrouwen nemen de Johan Cruijff ArenA over

Vrouwen nemen de Johan Cruijff ArenA over
Zaterdag 4 maart 2023 stond met hoofdletters in de Johan Cruijff ArenA agenda. Voor het eerst mochten de Ajax Vrouwen hun opwachting maken in het stadion. Met Feyenoord als geduchte tegenstander werd het, voor alle vrouwen, een klassieker om nooit te vergeten.

Langgekoesterde wens gaat in vervulling

Voor het eerst in het 10-jarig bestaan van de Ajax Vrouwen speelt het team in de Johan Cruijff ArenA. Met de klassieker als affiche ging een langgekoesterde wens van velen in vervulling. Samen met Ajax en ABN Amro, de hoofdsponsor van Ajax Vrouwen, hebben we ons ingezet om er een bijzondere en unieke ervaring voor iedereen van te maken. Wij kijken terug op een zeer succesvolle wedstrijddag en we hopen de vrouwen nog vaker te mogen verwelkomen in ons stadion.

Gelijke kansen en mogelijkheden

Met diverse optredens van bekende artiesten, de warming-up van de dames en rust-entertainment werd er niks aan het toeval overgelaten. Bovendien bleken 33.742 verkochte tickets een bezoekersrecord in het Nederlandse damesvoetbal. Een enorme stap voorwaarts naar gelijke kansen en mogelijkheden. Meisjes die dromen van een toekomst in het profvoetbal zagen hun heldinnen in ons grootse stadion schitteren. De wedstrijd bleef lang spannend en eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Voor de speelsters, voor de trainer Suzanne Bakker en haar staf en voor de vele fans van de Ajax Vrouwen is dit geweldig nieuws. Ik ben er enorm trots op dat, onder andere dankzij ABN Amro maar ook mede door de goede samenwerking met de Johan Cruijff ArenA, dit nu mogelijk is

— Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen

Alles om voor te spelen

De Ajax Vrouwen staan 2e in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Hiermee staan ze 2 punten achter FC Twente. Met nog 4 speelrondes te spelen is er nog alles om voor te spelen.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer