Johan Cruijff ArenA

Organisatie Life Skills op bezoek tijdens de Vrouwen Klassieker

Organisatie Life Skills op bezoek tijdens de Vrouwen Klassieker
Op zaterdag 4 maart vond de eerste Ajax Vrouwen wedstrijd plaats in de Johan Cruijff ArenA. Een primeur voor de vrouwen van Ajax én Feyenoord maar ook een unicum voor vele meisjes die ervan dromen om ook op het hoogst haalbare niveau hun talenten te laten zien.

Gelijke kansen en mogelijkheden

Op uitnodiging van ABN AMRO, de Johan Cruijff ArenA en Zuidoost Beweegt, die zich allen inzetten voor gelijke kansen in de samenleving, bezocht de organisatie Life Skills deze vrouwen-klassieker. Life Skills zet zich in voor gelijke ontwikkelingsmogelijkheden voor 10-18 jarige in Amsterdam Zuidoost en volgens Moenira Luqman, directeur Life Skills & Studiehuis Zuidoost, was het een hele succesvolle dag: “Velen van onze opgroeiende kinderen zijn fanatiek Ajax-fan en nu kregen ze de eer om getuige te zijn van deze waardevolle primeur in de Arena. Hoe mooi is dat!”

Moenira benadrukt dat het naast een leuke ook een zeer leerzame middag was voor de groep: "Waar voetbal bij meisjes vooral een hobby mag zijn, gaat het bij jongens om presteren, succes en kansen in de top. Echter, dit zijn ook belangrijke levenslessen, life skills, voor meisjes. De drive van succes behalen hebben de vrouwen op het veld ruimschoots laten zien. Dit is een belangrijke stap voorwaarts naar gelijkwaardigheid en gelijke mogelijkheden in de samenleving".

Rolmodellen in de ArenA

Daniyal, 11 jaar, was één van de meer dan 15 jongeren die met Life Skills naar ArenA waren gekomen. ''Ik voetbal op hoog niveau en eigenlijk alleen met jongens. Ik vind het goed dat ook meisjes nu in de ArenA voetballen. Ik ben naar de wedstrijd gegaan omdat ik van voetbal hou en om de vrouwen te supporten. Ga zo door!''

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer