Johan Cruijff ArenA

Johan Cruyff Foundation en Johan Cruijff ArenA verlengen hechte samenwerking

Johan Cruyff Foundation en Johan Cruijff ArenA verlengen hechte samenwerking
Al jaren zetten de Johan Cruyff Foundation en de ArenA zich samen in om de legacy van Johan voort te zetten. Daarom verlengen we onze samenwerking met drie jaar én is de ArenA ook komende editie weer het trotse thuis van de Cruyff Legacy 14K. Zoveel mogelijk kinderen de ruimte geven om te sporten en bewegen, dat is ons gezamenlijke doel. Want zoals Johan zei: "Alleen kun je niets, je moet het samen doen”.

Cruyff Legacy 14K jaarlijks hoogtepunt

Deze unieke sponsorloop wordt georganiseerd om impactvolle sportprojecten voor kinderen te kunnen ondersteunen. De loop start naast en finisht in de Johan Cruijff ArenA. Ook een ArenA bedrijventeam en ArenA-collega’s rennen elkaar jaar mee.

‘Één van de jaarlijkse hoogtepunten in de ArenA is de Cruyff Legacy 14K. We zijn echt enorm trots het thuis te zijn van een event dat zoveel moois oplevert. Ik ren daarom ook mee, samen met een aantal zakelijke relaties. Het is zo belangrijk voor kinderen om te bewegen, daar dragen we als Johan Cruijff ArenA graag aan bij’, aldus Tanja Dik, CEO van de Johan Cruijff ArenA.

Samen leren coachen en organiseren

Daarnaast gaan jaarlijks 14 Zuidoost buurtsportcoaches, jongerenwerkers en ArenA medewerkers de Cruyffiaanse Cursus volgen. Daarin leren ze jongeren te coachen en activiteiten te organiseren op de Cruyff Courts in Amsterdam Zuidoost. Het eerste event, gesponsord door de ArenA, organiseren de coaches samen voor de jeugd uit Zuidoost.

Niels Meijer, CEO van de Cruyff Foundation: “Al jaren werken we samen om het gedachtengoed van Johan Cruijff voort te zetten. We dragen dezelfde naam en zijn als het ware familie. Vorig jaar organiseerde we ter ere van 25 jaar Cruyff Foundation, de Cruyff Legacy Summit, dan komt ook alles mooi samen. Het Cruijffiaans opleiden van jongeren in Zuidoost vind ik dan ook een logische, doeltreffende stap binnen onze samenwerking”

De Johan Cruijff Foundation

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd impactvolle sport- en spelprojecten. Hierbij focust de Foundation zich op kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is. Met sportprojecten voor kinderen met een handicap en door het inrichten van de sportieve buitenruimte in aandachtsgebieden en maatschappelijke sportprogramma’s.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer