Johan Cruijff ArenA

Zuidoost solidair met Turkije en Syrië

Zuidoost solidair met Turkije en Syrië
Vandaag 15 februari komen de lokale media samen met de Johan Cruijff ArenA en Zuidoost City in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Zij sluiten hiermee aan bij de landelijke radio- en televisieactie van Giro 555.Radio mArt, Omroep X, Zuidoost TV, Salto, Carribean FM, de Jonge Reporters, Radio Hulde en Yamore Ke verzorgen tussen 13.00 uur en 17.00 uur gezamenlijk de uitzending. Dit doen zij vanuit de studio van Radio mArt, Egeldonk 50 in Amsterdam Zuidoost.

De live-uitzending wordt gevuld met o.a de sprekers Tanja Jadnanansing (Stadsdeel Zuidoost) Tanja Dik (Johan Cruijff ArenA), interviews met getroffen familieleden, vrienden, kennissen, reportages over initiatieven in Zuidoost en optredens van Graziella Hunsel Rivero, Orville Abdul Raheem Breeveld Clide Esseboom and more.

Dit alles met één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de hulp die zo dringend nodig is. De uitzending is te beluisteren op 107.9 FM en 105.5 op de kabel. Op internet via een stream op www.radiomart.nl en YouTube of hier.

Iedereen die zijn hart wil luchten over de situatie in het getroffen gebied is welkom om in te bellen of langs te komen bij de studio. Wil je als organisatie uit Amsterdam Zuidoost spreektijd aanvragen, een lokale hulpactie belichten of live een donatie doen door hier te klikken.

‘De gebundelde lokale media in de Bijlmer gaan samen met Zuidoost City en de Johan Cruijff ArenA een podium bieden voor de bewoners van Amsterdam Zuidoost om hun gevoelens te uiten over deze verschrikkelijke ramp,’ zegt Guilly Koster van Omroep X. ‘Ik ben er dagenlang kapot van geweest en kan me voorstellen dat mensen willen praten en vooral ook iets willen doen. In de MART Radio studio Egeldonk 50 bieden we die gelegenheid.’

Samen

‘Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Deze ramp heeft ook veel mensen in Amsterdam Zuidoost geraakt. Daarom is het mooi dat we snel met Zuidoost City en de lokale media tot deze actie zijn gekomen,’ aldus Tanja Dik, directeur Johan Cruijff ArenA.

Volgens Saskia Bosnie, directeur van Zuidoost City is het belangrijk om het bedrijfsleven bij de actie te betrekken. ‘Vanuit onze verbindende rol in Amsterdam Zuidoost willen wij zoveel mogelijk organisaties bij deze gezamenlijke actie betrekken. Ook wij zijn op 15 februari natuurlijk van de partij.’

Tanja Jadnanansing, stadsdeelvoorzitter zegt: ‘Hartverwarmend deze actie! Deze ramp maakt intens verdrietig en door actie te ondernemen kunnen wij laten zien dat wij in liefde medeleven! Het Dagelijks Bestuur ondersteunt dit initiatief van harte’. Norman van Gom, Radio mArt: ‘Wij willen de betrokkenheid van Amsterdam Zuidoost bij de mensen in het rampgebied zichtbaar maken. Wij willen onze solidariteit laten zien. Wij willen iedereen inspireren om vooral te storten op Giro 555 en we willen laten zien waar wij als Amsterdam Zuidoost gezamenlijk toe in staat zijn.’

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer