Johan Cruijff ArenA

Ajax Legends mural onthuld in de ArenA

Ajax Legends mural onthuld in de ArenA
Een mural ontwerpen van Ajax legendes voor een muur van 18 meter breed in de Johan Cruijff ArenA. Dit was de uitdaging van George Adegite, een lokale street artist uit Amsterdam Zuidoost. Vandaag werd zijn design van vier iconische Ajax legends onthuld op de Tweede Ring aan de oostzijde van het stadion.

Vier iconen

Matthijs de Ligt, Patrick Kluivert, Marco van Basten en Piet Keizer zijn de vier Ajax legendes die op de enorme muur illustratie staan afgebeeld met hun jongere zelf. Met deze muurschildering willen wij samen met Ajax deze spelers eren. Een aantal van hen hebben samen met vele duizenden supporters onvergetelijke momenten in de ArenA, het huis van Ajax, beleefd.

De artiest

De mural is ontworpen door George Adegite, een lokale street artist uit Amsterdam Zuidoost. George is een bekende illustrator en tevens fashion designer en art director. Hij heeft een Dutch Creativity Award gewonnen voor ‘SiMSALABiMS’, een strip over de Bijlmer, die landelijke bekendheid kreeg.

Bezichtigen

Elke wedstrijd kunnen de 6000 seizoenskaarthouders die op Tweede Ring Oost zitten de mural bewonderen. Daarnaast zal de Legends mural in de herfstvakantie een aantal keer per dag deel uitmaken van de ArenA stadiontour. Exacte tijden zullen op een later moment bekendgemaakt worden.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer