Hospitality

Hutten nieuwe VIP- en eventcateraar van de Johan Cruijff ArenA

Hutten nieuwe VIP- en eventcateraar van de Johan Cruijff ArenA
Amsterdam, 24 mei 2022 - De Johan Cruijff ArenA heeft in Hutten Catering de nieuwe partner gevonden voor het verzorgen van alle VIP- en eventcatering in het stadion. Naast het bieden van excellente, onderscheidende en innovatieve vip- en eventcatering gaat de ArenA samen met Hutten een volgende grote stap zetten op het gebied van duurzaamheid.

De ArenA bouwt voort op haar hoogstaande VIP- en eventcateringaanbod. Met een gevarieerd aanbod van creatieve, iconische menu’s en vip-arrangementen met voor ieder wat wils. Hiervoor is een nieuw, luxe en exclusief concept ontwikkeld: New Amsterdam Icons, bestaande uit een nieuwe generatie vooraanstaande chefs en Amsterdamse iconen waaronder Peter Lute & BAUT die voor de ArenA culinaire topsport gaan bedrijven. Van high-end dining in een ontspannen setting tot een smaakvol en sfeervol borrelarrangement mét spectaculair uitzicht.

Samen met Hutten wil de ArenA vanaf 2024 een volledig CO2-neutrale VIP-catering realiseren. Door verspilling en niet-herbruikbare verpakkingen uit te bannen en restproducten te hergebruiken, wil de ArenA haar catering CO2-footprint terugbrengen naar 0. De focus ligt op meer duurzame, dagverse gerechten met een gezonde verhouding van dierlijk en plantaardig.

“We gaan alle VIP- en eventgasten culinair verrassen vanuit het concept New Amsterdam Icons waar we gerenommeerde en jonge chefs de kans geven om zichzelf te presenteren binnen dit iconische stadion. Daarnaast zullen duurzaamheid en gastronomische innovatie op een creatieve manier verweven zijn”, aldus Lennert Hogenes, commercieel directeur Meetings & Events van Hutten.

Daarbij gaat de ArenA als Living Lab fungeren, het stadion wordt dé plek waar duurzame en nieuwe voedselinnovaties worden ontwikkeld en getest. “Met Hutten gaan we de vele tienduizenden vip-gasten die de ArenA jaarlijks ontvangt een onvergetelijke, culinaire beleving laten ervaren. Innovatief, duurzaam én van de hoogste kwaliteit”, aldus Hidde Salverda, operationeel directeur Johan Cruijff ArenA.

Inclusieve partnership

Daarnaast gaan de ArenA en Hutten structureel samenwerken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen, met extra aandacht voor Amsterdam Zuidoost. Als inclusieve werkgevers willen ze de kloof helpen dichten tussen vraag en aanbod op de lokale arbeidsmarkt. De ArenA is een prachtige plek om praktijkervaring op te doen, skills te ontdekken en te ontwikkelen of een mooie baan in de hospitality te vinden. Hutten heeft veel ervaring met de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo werken in hun zorgbakkerij bakkers met een gehoorbeperking en heeft minimaal 50% van de medewerkers in De Verspillingsfabriek van Hutten een afstand tot de arbeidsmarkt.

VIP-catering ArenA

Jaarlijks genieten gasten tijdens spectaculaire voetbalwedstrijden, onvergetelijke concerten, de mooiste zakelijke evenementen en exclusieve bijeenkomsten van hoogstaande vip- en businesscatering in de Johan Cruijff ArenA.

Het stadion heeft meer dan 15 sfeervolle zalen waaronder vijf exclusieve restaurants en diverse skylounges en skyboxen waarin een prachtig pallet aan offline en online bijeenkomsten en events kunnen plaatsvinden. Van vergaderingen voor 20 personen, een luxe diner voor 400 personen, grootschalige congressen tot mega events van 50.000 personen. De Johan Cruijff ArenA is expert in het samenbrengen van mensen en het bieden van een onvergetelijke beleving.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer