Evenementen

Komende drie weken voetbal zonder publiek

Komende drie weken voetbal zonder publiek
Het kabinet komt met ingrijpende maatregelen. Die treffen heel de samenleving hard. Keihard. En dus ook het betaalde voetbal. Maar kennelijk is dit nodig. Veiligheid en gezondheid boven alles. Bij geen enkel (sport)evenement mag nu nog publiek aanwezig zijn. De komende drie weken. Dit is natuurlijk heel zuur. Te meer daar er geen enkel wetenschappelijk bewijs is tussen de aanwezigheid van publiek in een stadion en de stijging van het aantal corona-gevallen in Nederland.

Wedstrijden zonder publiek
De komende drie weken worden de voetbalwedstrijden in de Johan Cruijff ArenA zonder publiek gespeeld. Dit geldt dus voor de wedstrijd Nederland - Mexico op 7 oktober en de wedstrijd Ajax - sc Heerenveen op 17 oktober.

Het voetbal heeft er echt alles aan gedaan en fors geïnvesteerd om een veilige situatie in stadions te creëren. Wij menen ook dat dat heel goed gelukt is en onderzoek wijst dit ook uit. We zijn hiervoor overladen door complimenten door lokale overheden. Desalniettemin kiest Den Haag nu voor deze maatregelen. Dit hebben wij te accepteren. Helaas. Het voetbal pakt zijn verantwoordelijkheid.

Het moeten spelen zonder publiek maakt natuurlijk wel dat de roep om steun uit Den Haag nog harder en luider wordt. Dat zal het kabinet ook begrijpen. Zoals ze dat eerder ook al deden.

En we gaan er vanuit dat als een ieder zich aan de nieuwe maatregelen houdt, wij weer zo snel mogelijk met publiek kunnen spelen. En weer direct op het niveau waar we nu ook op zitten.

Anders is de schade voor het voetbal en de overige sport in Nederland niet te overzien.

Bron: KNVB

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer