Evenementen

“Wij zijn erbij! Jij ook?”

“Wij zijn erbij! Jij ook?”
Deze zomer stonden 1000 vrijwilligers in de startblokken om aan de slag te gaan voor UEFA EURO 2020 in Amsterdam. Helaas gooide COVID-19 roet in het eten en werd het EK met een jaar uitgesteld. Maar zoals Cruijff zou zeggen “Elk nadeel heb zijn voordeel”, want door deze verplaatsing maak je nog kans om erbij te zijn als vrijwilliger!

UEFA EURO 2020 vindt in de zomer van 2021 plaats. Verspreid over 12 speelsteden worden er 51 wedstrijden gespeeld waarvan drie poulewedstrijden van Oranje en één 1/8e finale in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Om alles in Amsterdam in goede banen te leiden is de inzet van zo’n 1000 vrijwilligers benodigd.

Enkele vrijwilligers hebben zich helaas moeten afmelden voor 2021 maar de overgrote meerderheid heeft zich ook voor komende zomer beschikbaar gesteld. En zij roepen nu op om het vrijwilligersteam compleet te maken: “EURO 2020, zomer 2021. Wij zijn erbij! Jij ook?”

De vrijwilligers worden op 24 verschillende domeinen ingezet. Op de UEFA EURO 2020 Volunteerswebsite staan deze domeinen toegelicht inclusief de bijbehorende rollen en vereiste beschikbaarheid. Doordat er nog maar een beperkt aantal vrijwilligers nodig is zijn niet alle rollen meer beschikbaar.

Locaties
De vrijwilligers gaan aan de slag op drie verschillende locaties. De Johan Cruijff ArenA, Schiphol Airport en het International Broadcast Center (IBC) in Haarlemmermeer.

In de Johan Cruijff ArenA draait het vooral op het verwelkomen en begeleiden van de fans (Mobility Makers & Venue Operations) en Ticketing gerelateerde zaken. Op Schiphol Airport ontfermen de vrijwilligers zich over de VIPS en internationale gasten (Event Transport) en bij het IBC ligt de nadruk op ICT, Broadcaster Services en Accreditatie.

Voordelen

Als vrijwilliger voor UEFA EURO 2020 belooft het een onvergetelijke en “once in a lifetime” ervaring te worden! Daarnaast worden ook de faciliteiten voor de vrijwilligers goed verzorgd. Denk hierbij aan een uitgebreid kledingpakket, voldoende eten en drinken, EURO 2020 gifts en trainingen.

Ben ik geschikt?

Om als vrijwilliger bij UEFA EURO 2020 aan de slag gelden een aantal voorwaarden. Zo moet je 18 jaar of ouder zijn op 1 mei 2021, word je verwacht op minimaal alle wedstrijddagen beschikbaar te zijn en is basisbeheersing van de Engelse taal een vereiste.

Meld je aan!

Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus zorg dat je er snel bij bent! Maak jij het Volunteer Team compleet? Check uefa.volunteeers-euro2020.nl en meld je aan! Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op met het Volunteer Management Team via ams.volunteer@euro2020.com.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer