Evenementen

Kwalificatiewedstrijd WK 2022 Nederland - Letland in de Johan Cruijff ArenA

Kwalificatiewedstrijd WK 2022 Nederland - Letland in de Johan Cruijff ArenA
Het Nederlands elftal start de kwalificatiecampagne WK 2022 met een duel in Istanboel op 24 maart 2021 en op 27 maart speelt Nederland tegen Letland in Amsterdam.

Op woensdag 24 maart 2021 is Turkije de tegenstander in het Türk Telekom Stadyumu, sinds 2011 de thuishaven van Galatasaray. Voor bondscoach Frank de Boer is het een weerzien met de club waar hij in het seizoen 2003/’04 onder contract stond.

Nederland – Letland
Drie dagen later, zaterdag 27 maart 2021, komt Letland naar Nederland. Dit treffen vindt plaats in de Johan Cruijff ArenA, waar Oranje 72 maal eerder speelde. De interlandperiode in het voorjaar wordt dinsdag 30 maart afgesloten met Gibraltar – Nederland. Het nationaal stadion van Gibraltar, het Victoria Stadium, is het decor van de eerste ontmoeting ooit met het Nederlands elftal.

Het volgende kwalificatieblok – met één uit- en twee thuiswedstrijden – staat begin september op de rol. De resterende vier plaatsingsduels worden verdeeld over het derde en vierde blok in respectievelijk oktober en november. De locaties van al deze ontmoetingen worden in een later stadium bekend gemaakt.

Oranjes complete programma in groep G voor de FIFA World Cup Qatar 2022.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer