Evenementen

ArenA één van de vijf mogelijke Nederlandse stadions voor het WK vrouwen 2027

De KNVB heeft bekend gemaakt dat de Johan Cruijff ArenA één van de geselecteerde stadions is voor het gezamenlijke ‘BNG’-bid van de Nederlandse- (KNVB), Duitse- (DFB) en Belgische (RBFA) voetbalbond voor de FIFA Women’s World Cup 2027.

Mogelijke Speelsteden

Hiermee is Amsterdam een van de mogelijke Nederlandse speelsteden. De anderen zijn Eindhoven, Enschede, Heerenveen en Rotterdam.

De mogelijke speelsteden in Duitsland zijn Dortmund, Duisburg, Düsseldorf en Keulen. In België wordt op een later moment een keuze gemaakt. Ook de eventuele locaties van bijvoorbeeld de openingswedstrijd en finale zijn nog nader te bepalen.

Meiden- en vrouwenvoetbal in de lift

“Nadat Nederland in 2017 het EK had gewonnen, kreeg het vrouwenvoetbal in ons land een enorme impuls: meer belangstelling van het grote publiek, meer professionele ondersteuning en een jaarlijkse toename van het aantal vrouwelijke voetballers. Door tien jaar later het WK te organiseren, willen we opnieuw een stap zetten voor het vrouwenvoetbal. De afgelopen tijd merkten we steeds meer dat deze wens breed wordt gedragen. Niet alleen ook door onze collega’s in België en Duitsland, maar in eigen land is er ook veel enthousiasme bij de overheid, politiek, steden, de stadions en de vele voetballiefhebbers”, aldus Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB.

Sofyan Mbarki, Wethouder Sport en Bewegen Gemeente Amsterdam, “Het meiden- en vrouwenvoetbal zit in de lift en wij willen dit als stad verder stimuleren en ondersteunen. Dit topsportevenement biedt een belangrijk podium waar rolmodellen als inspiratie kunnen dienen voor jonge meiden. Wij kijken ernaar uit om het WK samen met de andere steden en de KNVB te organiseren. Het zou fantastisch zijn om de Oranje Leeuwinnen toe te juichen in de Johan Cruijff ArenA."

Beslissing

Naast het ‘BNG’-bid, hebben ook Brazilië, Zuid-Afrika en de combinatie Verenigde Staten/Mexico zich kandidaat gesteld om het WK van 2027 te mogen organiseren. Op het FIFA Congres in mei van het volgend jaar wordt uiteindelijk bepaald waar de FIFA Women's World Cup 2027 gaat plaatsvinden.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer