Evenementen

Geen supporters bij Ajax - RKC Waalwijk

Geen supporters bij Ajax - RKC Waalwijk
Ajax speelt het oefenduel van zaterdag tegen RKC helaas zonder publiek. Aanleiding is dat nog geen vergunning is afgegeven door de gemeente Amsterdam. Daardoor heeft de club niet de formele toestemming die nodig is om de gewenste plusminus 9.000 toeschouwers toe te laten. De totale capaciteit van de Johan Cruijff ArenA is sinds deze zomer ruim 55.500

Ajax speelt in het kader van de Eredivisie Comeback thuisduels tegen RKC (8 augustus) en FC Utrecht (13 augustus). Al op 15 juli werd een vergunningsaanvraag voor beide wedstrijden bij de gemeente Amsterdam ingediend. Daarin was ook een uitgebreid plan conform het KNVB-protocol en de RIVM-richtlijnen omtrent het coronavirus opgenomen. Op basis daarvan meenden Ajax en de Johan Cruijff ArenA dat het mogelijk was om op een verantwoorde en veilige manier het stadion met ongeveer 9.000 supporters te vullen, hetgeen ongeveer 16 procent van de huidige capaciteit is.

Omdat de vergunning maandagavond nog steeds niet was afgegeven, heeft Ajax die plannen nu noodgedwongen moeten staken. Ajax stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat er tegen FC Utrecht wel supporters aanwezig kunnen zijn en zal opnieuw met de gemeente in contact treden om de vergunning te krijgen.

Bron: Ajax.nl

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer